Колапс та бажання заробити — експерт про зупинку маршруток поліцією під час тривоги

Рішення КМДА зупинити маршрутки під час повітряної тривоги — намагання столичних чиновників заробити на паніці.

Зупинка маршруток поліцією під час тривоги
Зупинка маршруток поліцією під час тривоги

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт громадської кампанії «Європатруль» В’ячеслав Коновалов.

«Коли раніше оголошували повітряну тривогу, то маршрутки чомусь без пояснень продовжували їздити. Вони чомусь були поза правовим полем. Тепер їх намагаються загнати у правове поле для того, щоб вони підпорядковувалися правилам Київпастранса. Однак, цих правил ніхто не може продемонструвати. В цьому і проблема. У нас йде війна, але йде підміна понять. Ми повинні підкорятися цим правилам, але у нас вони діють не для всіх. Це черговий варіант тиску на приватних перевізників. Така ініціатива створює корупційне поле, адже немає чітких правил. Проте під лозунгами можна придумати різні побори. Не виключаю, що до перевізників прийшли чиновники і сказали, що вони мають надати маршрутки та донатити на ТРО», — каже експерт.

За словами експерта, рішення КМДА зупинити маршрутки під час повітряної тривоги призведе до транспортного колапсу в місті.

«Адже повітряна тривога може буди тривалий час. На цьому колапсі чиновники і хочуть заробити кошти. Окремі маршрутки все одно їздять навіть під час повітряної тривоги. Нагадаю, що навіть під час карантину, коли зупинили перевезення в місті, все одно по Києву їздили певні маршрутки з написом спеціальні перевезення. Люди їздили в них по подвійному тарифу. Тому певні чиновники з оточення мера Кличка заробляли на цьому гроші. Рішення КМДА зупинити маршрутки під час повітряної тривоги — це друга серія намагань заробити на паніці», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що у Києві поліція має зупиняти громадський транспорт, який рухатиметься під час повітряної тривоги, зокрема, і приватних перевізників. Адже за рішенням Ради оборони Києва пасажири мають пройти в укриття. Про це під час пресконференції повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук.