Німеччина передасть Україні велику кількість бронетехніки: подробиці

Уряд Німеччини планує передати Україні пакет оборонної допомоги до якого увійде велика кількість бронетехніки.

Німеччина передасть Україні велику кількість бронетехніки
Німеччина передасть Україні велику кількість бронетехніки

Інформацію про заплановане до передачі озброєння та техніку опубліковано на офіційній сторінці урядового сайту ФРН.

Так, згідно з оновленням списку запланованої військової допомоги Німеччини, до України мають надійти десятки одиниць броньованої техніки, а саме 64 гусеничних всюдиходи Bandvagn 206 (BV206) та 66 бронетранспортерів неназваної моделі, імовірно, БТР Fuchs 1.

Також було оновлено інформацію по вже переданій військовій допомозі. Україні було додатково передано ще два тягачі HX81, сім гусеничних дистанційно керованих машин піхоти TheMIS, а також 105-мм танкові боєприпаси.

Bandvagn 206 (BV206) це шведський дволанковий гусеничний всюдихід, розроблений компанією Haegglunds, нині — частина компанії BAE Systems. Бронетранспортер має гарну прохідність по важкопрохідній місцевості.

Bandvagn 206S є броньованим варіантом Bv 206 та стоїть на озброєнні Швеції, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії. Бронемашини цього типу передавались Україні в рамках військової допомоги.

Зварний корпус машини зі сталевих бронелистів забезпечує захист від легкого стрілецького озброєння та уламків артилерійських снарядів. Вихід з десантного відділення на 10 осіб здійснюється через двері у кормовій частині машини.

Бронетранспортер з колісною формулою 6×6 отримав дизельний двигун ОМ 402 потужністю 320 к.с., що був розміщений в моторно-трансмісійному відділенні в середній частині корпусу.

Машина має гарну плавучість та здатна форсувати водні перешкоди вплав за допомогою двох гребних гвинтів.