рашисти використовують майданчик ООН, щоб брехати на весь світ — експерт

Ситуація з ООН повинна призвести до переоцінки цінностей світового співтовариства.

рашисти використовують майданчик ООН
рашисти використовують майданчик ООН

Про це під час ефіру заявив народний депутат VI-VII скликань, керівник Українського центру соціально-правових досліджень Володимир Пилипенко.

«Зокрема, після таких актів жорстокості, як російська агресія. Для чого створювалася ООН після Другої світової війни. В преамбулі чітко написано — для того, щоб унеможливити жахливі злочини Другої світової війни та для ефективної протидії агресії. Мета ООН — це те, щоб не було агресії. А що ми бачимо сьогодні? Держава агресор навіть головувала в ООН. Також в ООН ніхто не ставить питання про виключення рф чи зміну статуту. Сама організація показує свою міжнародно- правову імпотентність. Вона не здатна забезпечувати те для чого, вона була створена, тобто для протидії агресії. Відповідно, якщо юридично вона не спроможна, то в світі відбувається певна девальвація поняття міжнародних організацій. Для чого вони потрібні, якщо вони не можуть забезпечити те, для чого вони створювалися?», — питає експерт.

На його думку, ООН на сьогоднішній день — велика годівниця для нероб, які тринькають гроші, роблять пусті заяви, розуміючи, що вони не здатні ефективно працювати в рамках статуту, що передбачає протидію агресивній війні.

«На наших очах відбувається девальвація міжнародно-правових інституцій. Тому світ стоїть на порозі глобальних змін. Зокрема, переоцінки підходу до існування таких організацій, як ООН. Не знаю чи продовжить ООН далі своє існування чи створять нову організацію. Однак діяти в рамках такої глобальної організації, як ООН, треба зовсім по -іншому. Адже ООН не здатна ефективно протидіяти цим викликам. Тому цю організацію потрібно змінити. Просто хтось там дуже довго засидівся та використовує кошти», — каже експерт.

Він підкреслив, що ООН мала б надати відчутну та реальну допомогу.

«Українців вбивають, знищують екологічне середовище, а ООН буде чекати та дивитися на наслідки. При цьому в ООН створені цілі відділи клерків для прогнозування таких ситуацій та реагування на них. Після підриву Каховської ГЕС може відбутися реальна зміна клімату, якщо море стане непридатним взагалі. Крім того, без питної води зараз 700 тисяч осіб. А де ж ООН? Не дивлячись на військові дії на Херсонщині, вони повинні надавати допомогу постраждалим. Така бездіяльність ООН може призвести до того, що рашистами можуть бути скоєні подальші злочини екоциду», — каже експерт.

Він підкреслив, що рф може зупинити тільки ЗСУ.

«В рф відчувають безкарність на рівні світової спільноти і продовжують чинити геноцид проти українського народу. Крім того, рашисти використовують майданчик ООН, щоб просто побазікати та брехати на весь світ. Тому ООН остання організація, яка може допомогти Україні», — резюмує експерт.