Розміщення ядерної зброї в Білорусі є елементом тиску на НАТО — експерт

Однак у разі розміщення ядерної зброї в Білорусі, Мінськ буде жити під загрозою можливого удару.

Розміщення ядерної зброї в Білорусі є елементом тиску на НАТО
Розміщення ядерної зброї в Білорусі є елементом тиску на НАТО

Про це в коментарі i-ua.tv сказав політолог Ігор Рейтович.

«Треба розуміти, що ядерну зброю в Білорусі, яку розміщують не проти України, а проти НАТО. Це елемент тиску саме на НАТО. Тому, якщо дійсно ця зброя там буде розміщена, реакція буде Заходу буде жорсткою. Білорусь перетвориться на територію, яка є потенційно небезпечною для Альянсу. Тож НАТО буде змушено приймати додаткові заходи, щодо підвищення своєї безпеки. Як з точки зору посилення ППО та протиракетної оборони так і з точки зору розміщення додаткових контингентів на східному плані, близькому до Білорусі», — каже експерт.

Також політолог не виключає, що відбудеться розміщення ядерної зброї на західних кордонах, яка буде спрямована на територію Білорусі, якщо там дійсно з’являться тактичні ядерні заряди про які багато говорив президент рф володимир путін.

«Також патрулювання біля кордонів Білорусі буде здійснюватися додатковими літаками. Тож Мінськ житиме під загрозою можливого удару, якщо будуть провокації з боку білоруської влади», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що міністр оборони Північноатлантичного Альянсу розглянуть питання ядерної безпеки. Зокрема порушать питання розміщення російської ядерної зброї в Білорусі.