Чи повернеться курс долару на довоєнний рівень?

Долар вже не повернеться на довоєнний рівень.

курс долару на довоєнний рівень не повернеться
курс долару на довоєнний рівень не повернеться

Про це під час ефіру заявив економіст Олексій Плотніков.

«Курс долару до кінця року буде залежати від трьох чинників. Перший — чи буде НБУ переходити до ринкового регулювання та встановлення курсу іноземної валюти. Якщо це так, можливо будуть певні потрясіння. Якщо ж курс буде встановлюватися так, як зараз, то валютних коливань не буде. Другий чинник — відносини з міжнародними інституціями, з зовнішньою допомогою. Третє — це фронт. Це успіхи на лінії фронту чи розгортання інших подій. Адже це впливатиме на курс іноземної валюти», — каже експерт.

За його словами, якщо не буде нічого карколомного, то курс долару буде триматися на тій же позначці, що і зараз — 36.6- 37 грн за долар.

«Якщо ж буде щось відбуватися за вище переліченими чинниками, то курс може повернутися на позначку 40 грн за долар», — каже економіст.

За його словами, долар вже не повернеться на довоєнний рівень.

«Адже попереду повоєнна відбудова. Також не зрозуміло, коли завершиться війна та скільки Україна буде отримувати іноземної допомоги від союзників, чи піде до України валюта. Скоріш за все курс долару залишатиметься на позначці 36.6- 37 грн за долар», — резюмує експерт.