Додаткове мінування ЗАЕС: до чого готуватися Україні?

Додаткове мінування ЗАЕС свідчить, що рашисти йдуть на ядерний шантаж та підіймають ставки.

Додаткове мінування ЗАЕС
Додаткове мінування ЗАЕС

Про це в коментарі заявив військовий експерт Олександр Білецький.

«Через додаткове мінування ЗАЕС, дійсно може статися потужний вибух. Ми бачимо, що рашисти йдуть на ядерний шантаж та підіймають ставки. Тому і нам треба готуватися. Тобто готувати цивільне населення та військових до катастрофи. Для цього у нас є уряд, купа розумних міністрів та Офіс Президента. Чому ворог дійшов аж до Каховської ГЕС та Запорізької АЕС, треба запитати у тих, хто розміновував Чонгар та не готувався до війни», — каже експерт.

За його словами, тиск від західних країн на президента рф в. путіна вже не працює. Тому рф і підіймає ставки.

" Думаю, що путін готується до тактичного ядерного удару по Україні. Тому до цього також треба готуватися. На війні за основу завжди береться найгірший сценарій. путін хоче використовувати ЗАЕС та можливість удару ядерною зброєю по Україні для заморозки війни. Однак до цього не готове українське суспільство", — каже експерт.

На його думку, Україна має чекати не підтримки з боку Заходу, а займатися внутрішнім виробництвом озброєння, якого у нас немає.

«Ми постійно просимо, але не можемо запустити масове виробництво снарядів, мінометних мін, при тому, що у нас є всі можливості. Ми не випускаємо власні дрони, а просимо, щоб нам їх хтось давав. Ми що не можемо запустити програму та робити 1000 українських дронів в день? Не треба сподіватися на Будапештський меморандум. А чому експрезидент Порошенко про нього не згадав у 2014 році — питання до нього та голови РНБО Турчинова. Адже вони нічого про нього не говорили. Однак у війні в першу чергу треба розраховувати на власні сили та на сили власного народу. Заходу треба дякувати за допомогу, а не сприймати це як основу для перемоги. Також чиновники мають припинити займатися мародерством під час війни, а українці мають припинити обирати ідіотів. Тоді ми швидше переможемо рф «, - резюмує О. Білецький.