Експерт розкритикував закон про приватизацію земель сільськогосподарського призначення

Закон про приватизацію земель сільськогосподарського призначення негативно впливає на стан військових на фронті, які пішли захищати рідну землю.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«У нас багато поранених на нашій землі. Однак потім може виявитися, що наша земля, вже не є нашою. Закон про приватизацію земель сільськогосподарського призначення набирає обертів. З 1 січня 2024 року вступить в силу друга його частина. А за що помирають наші хлопці, щоб потім тут сидів іноземний латифундист? Тому народ, який зараз на фронті через це і шокований», — каже експерт.

На його думку, люди які вступили в тероборону проявили свою громадянську позицію через самоорганізацію.

" Народ на генетичному рівні самоорганізувався. 24 лютого почалася повномасштабна війна, а 26 лютого у людей вже були автомати. Багато рашистів полягло саме завдяки теробороні. В нас люди мають тенденцію до самоорганізації. Це мабуть у нас в козацькій крові. Адже козаки організовувалися в групи. Саме так з’явилося козацтво. В 2022 році люди також самоорганізувалися не читаючи закон про тероборону. Цей випадок унікальний для України, але не для світу. Подібні формування були в Естонії та інших країнах", — каже експерт.