Сьогодні світ уже розуміє, що розпад росії неминучий, — експерт

російська федерація залякала світ терором у Сирії, терором у світі, різними масовими безпорядками, навіть у Сполучених Штатах Америки, втручанням у вибори. Тому світ споглядав і оглядався.

Михайло Голомша та Олексій Якименко в програмі "Точка зору"
Михайло Голомша та Олексій Якименко в програмі "Точка зору"

Таку думку висловив заслужений юрист України та колишній перший заступник Генерального прокурора України Микола Голомша в програмі «Точка зору» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«У 2014 році дозволили — росія, яка зробила світовий злочин, вторглася на територію України, відтяпала цілу частину української землі, залишилася безкарною. При тому, слухали її байки й інформаційну ферму», — зазначив він.

Гість програми нагадав, що при розпаді СРСР приїжджав колишній президент Сполучених Штатів і вмовляв радянське керівництво не робити цього.

«Америка боялася, що ця система, уже для них зрозуміла, розпадеться й може нести нові загрози. Світ потерпав, боявся російської федерації. Сьогодні світ змінився. Сьогодні Україна, яка стала на захист своєї територіальної цілісності, показала реальне обличчя російської федерації, що окрім дезінформаційної політики, там за спиною криється пітьма, примітивізм і відсутність будь-яких цінностей, будь-якої поваги до права як такого, до принципів права, міжнародного права, це невизнання права. І мені дуже дивно, як росія як агресор, який скоїв світовий злочин, продовжує залишатися членом Радбезу ООН», — сказав юрист.

Голомша підкреслив, що росія не має нації, там немає цінностей і єдності людей за мовою, культурою чи цінностями.

«Сьогодні світ уже розуміє, що розпад росії неминучий — це процес вивільнення поневолених народів. Сама росія — це ж невелика країна. Це додаток до Київської Русі», — додав ексзаступник Генпрокурора.

За його словами, необхідно, щоб росія не просто уклала договір з Україною, вона повинна капітулювати публічно.

«Після цього росія повинна не мати завдяки світовому співтовариству армію, а тільки територіальну оборону. І звісно вона не заслуговує мати ядерну зброю, тому що це мавпа з гранатою, яка постійно погрожує», — підсумував Голомша.