Українство хотіли перетворити у недолугість — Олена Скоморощенко

Українство хотіли перетворити у недолугість, щоб від нього хотілося відмовитися та бути руськими людьми.

Українство хотіли перетворити у недолугість
Українство хотіли перетворити у недолугість

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявила доктор філософії, громадський діяч Олена Скоморощенко.

«Український письменник Олесь Бузина вдарив по головному — творам Тараса Шевченка. Очевидно, що в нього було таке завдання. Адже Шевченко це ікона. Завдання було в десакралізації ікони, щоб звести нас до рівня бидла та ми почали себе цуратися і розуміли, що нічого крім Достоєвського у нас бути не може. Якщо за рік закінчиться війна і ми опинимося в сім’ї вільних народів, ми маємо цей час використати, щоб підготуватися. Тобто, у нас мають бути обриси модерної ідентичності. До нашого героїзму ще треба додати цивілізаційні здобутки. Ми маємо показати, що Україні є місце не тільки серед країн ЄС, а вона має підстави належати до G 8, тобто спільноти лідерських країн. Ми на це претендуємо і нас готові навіть туди пустити. Проте „поворознюків“ там не чекають»,-каже експерт.

На її думку, українці — це Творці. Тому потрібно довести роботу до кінця, яку почала Соломія Павличко.

«Це переосмислення нашої класики. Також має відбутися переосмислення та перебудова нашого села. Воно має бути краще за німецьке. Крім того, наше життя зараз дуже змінилося. Тому боюся, що все зведеться до героїзму на фронті. Так, героїзм на фронті — це зараз ґрунт під ногами, на якому ми стоїмо, але цього замало. Потрібно відтворювати нове післявоєнне життя. Для цього нам потрібно створити індустріально — корпоративну Україну. Могутність країні дає економіка. Ми по всьому світу просимо і жебракуємо надати військову допомогу і тільки зараз самі почали виробляти власне озброєння. Ми повинні перестати бідкатися та просити. Просити та бідкатися. Треба почати все робити самим та зрозуміти, що ніхто нам нічого не подарує, бо світ жорсткий. Всі шанують та запрошують лише тих, хто щось може. Тому наше завдання придумати, що ми можемо. Це випливає з потреб, які у нас є. А ми маємо переваги у літакобудуванні та космічній галузі та іще багато у чому. Саме наші переваги створять нову ідентичність», — каже експерт.

За її словами, ми — борці, маємо шанс створити нову еру та запропонувати людству цивілізацію нового рівня. Не корпоративного, а Цивілізацію Творців.

«Саме зараз і саме ми можемо зробити так, щоб Україна відбулася. Для цього потрібно переосмислити минуле та відмовитися від того, що не є нашим, а штучно навіяним. Адже українство хотіли перетворити у недолугість, щоб від нього хотілося відмовитися та бути руськими людьми. Ми перемагаємо, тому що у нас інша ідентичність, ніж у них. Бо ми маємо Свободу, а вони — ні. Саме тому росіяни ведуть з нами боротьбу. Адже, якщо ми вистроїмо, то їх народ також захоче бути вільним — це заразно», — резюмує діяч Олена Скоморощенко.