росія в Європі розв’язала досить жорстку інформаційну війну, — Стрельников

Дослідження «Нові тенденції міграції українських біженців», проведене міграційною платформою EWL, показало, що Польща втрачає українських біженців, вони їдуть до Німеччини.

росія в Європі розв’язала досить жорстку інформаційну війну, — Стрельников

Про причини таких змін розказав автор ініціативи будівництва «Музею перемоги над деспотизмом» у Польщі Михайло Стрельников у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Причини досить тривіальні, зрозумілі. Це перш за все війна, не фізична, а інформаційна, яку ми наразі програємо росії. Тобто росія в Європі розв'язала досить жорстку інформаційну війну. У XXI ст. ми розуміємо, що 50% перемоги у війні — це перемога в інформаційній війні. Якщо раніше все залежало від танків, літаків, то зараз 50 на 50. росія витрачає декілька мільярдів євро в місяць на інформаційну війну в Європі, у тому числі і в Польщі», — пояснив він.

За його словами, у Польщі навіть є проросійська політична платформа «Конфедерація» — настільки проросійська, що її керівнику Польський сенат неодноразово пропонував їхати до Москви.

«І ця „Конфедерація“ теж витрачає (не свої, а кремлівські) гроші для розхитування ситуації в Польщі, ненависть до українців, тобто за національною ознакою. Перед виборами дуже виросла інтенсивність їхньої так званої „праці“. Будь-яка війна, інформаційна в тому числі, має своїх постраждалих, вбитих, і це на звичайних громадян Польщі впливає. На жаль, з української сторони нічого не робиться для спротиву цієї інформаційної війни», — зазначив Стрельников.

Якщо на виборах переможе «Конфедерація», то взагалі, на його думку, тоді Україна лишиться воєнного транспортного хабу, яким іде вся зброя від західних партнерів.