Форум оборонних індустрій: піар влади чи хороший імідж України

28 вересня Дмитро Кулеба повідомив, що найближчими днями в Києві відбудеться Форум оборонних індустрій, участь в якому підтвердили понад 165 компаній із різних країн світу. Також французької газета Le Parisien зазначила, що Форум відбудеться сьогодні, 29 вересня.

Форум оборонних індустрій: піар влади чи хороший імідж України

Про безпеку проведення такого масштабного заходу та піар влади поговорили з громадським діячем, політиком і виконавчим директором ГО «Інститут геополітичного виміру» Дмитром Биковим.

«Насправді, я думаю, що все-таки урок винесла українська влада з трагедії в Чернігові, тому що форум уже стартував сьогодні. Тобто навіть у пресу не просочилося ні місце, ні дати його старту. Тому що вчора приїхали міністр оборони Великобританії Грант Шеппс, міністр Збройних сил Франції Себастіан Лекорню. А сьогодні розпочався сам Форум оборонних індустрій», — повідомив він.

Биков зазначив, що навіть високопосадовці провідних країн НАТО, у тому числі Єнс Столтенберг, говорять про те, що дійсно були вжиті безпрецедентні заходи щодо безпеки учасників Форуму.

«Тут можна критикувати владу, але в цьому випадку, я думаю, що підготувались на високому рівні. Ми бачимо високих гостей. Я б не порівнював сьогодні це із трагедією в Чернігові. Ми говоримо про те, що все-таки висновки були зроблені владою, і це хороший сигнал. Тим більше це дійсно перший Форум оборонних індустрій. Він організовувався трьома міністерствами — Міністерством закордонних справ, Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості, а також Міністерством оборони. Тому заходу приділили достатньо багато уваги. І засекретили всю інформацію. Насправді там велика кількість гостей, особливо приїхали люди, які не просто менеджери, а люди, які можуть оцінити розробки, тобто люди з великим інтелектом. І 165 компаній — це велике досягнення для України. Це днозначно позитивний для нас захід», — пояснив політик.

За його словами, хоча цей захід планувався ще до того, як Рустем Умєров був призначений міністром оборони, але в цілому Форум задумувався однозначно як захід для піару.

«Але така величезна кількість високопосадовців і приватних компаній з ринку зброї приїхали, то це переросло в такий достатньо закритий Форум, який потребує великих безпекових заходів. Тому тут піар з дня в день не вийде. А ми вже побачимо якісь результати, наслідки через кілька днів. Я вважаю, що це правильно. Не потрібно зараз давати якісь наводки ворогу фотографіями, відео чи якимись заявами», — додав громадський діяч.

На його думку, Форум оборонних індустрій може стати щорічним, якщо в Україні збережеться така ж ситуація, як сьогодні, — не буде погіршення економічної та безпекової ситуації.

«Це дуже перспективно, і це, звичайно, піднімає імідж країни. І саме ті три міністерства займалися, це достатньо велика робота була зроблена багатьма людьми. Це достатньо хороший сигнал для світу в цілому, що можна приїжджати, брати участь, інвестувати гроші. Тому що світ змінюється, економіки змінюються, і останнім часом війни на планеті загострені. Це перспективно для інвесторів, для людей, які займаються зброєю. І цей Форум може стати для них хорошою точкою для розуміння, як зараз змінилася війна. Це хороший сигнал і хороший Форум, і я думаю, один з найбільших, можливо, найбільший на сьогодні у світі», — підсумував Биков.