ЗСУ просунулися біля Андріївки, Роботиного та Вербового — ISW

Сили оборони України просунулися біля Андріївки Донецької області та Роботиного і Вербового Запорізької області.

ЗСУ просунулися біля Андріївки, Роботиного та Вербового – ISW
ЗСУ просунулися біля Андріївки, Роботиного та Вербового – ISW

За інформацією аналітиків, українські сили проводили наступальні опеперації.

російський військовий заявив, що українські війська просуваються до залізничної колії в районі Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Українські війська 5 жовтня провели наступальні операції на заході Запорізької області та просунулися. Речник українського Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун повідомив, що українські сили досягли часткового успіху на захід від Роботиного (10 км на південь від Оріхова). Генштаб України повідомив, що українські війська продовжують вести наступальні дії на Мелітопольському напрямку (захід Запорізької області).

рації поблизу Бахмута і просунулися 5 жовтня. Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські сили досягли успіху на схід від Андріївки.

російські військові стверджували, що українські сили намагалися просунутися вздовж лінії Роботине-Вербове (10 км на південь — 18 км на південний схід від Оріхова), у напрямку Копані (11 км на південний захід від Оріхова) та поблизу Новопрокопівки (16 км на південь від Оріхова). 4 жовтня російський мілблогер заявив, що українські війська здійснили обмежене просування вздовж лінії Копані-Роботине-Вербове.


Джерело: ISW