Чому податкова система України потрапила до податкового пекла -п'ятірки найгірших у світі?

Податкова система України потрапила до податкового пекла -п'ятірки найгірших у світі, тому за це треба подякувати таким чиновникам, як нардеп Данило Гетьманцев.

Чому податкова система України потрапила до податкового пекла -п'ятірки найгірших ?
Чому податкова система України потрапила до податкового пекла -п'ятірки найгірших ?

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Податкова система Україні в рейтингу найгірших, при визначенні питання зарахування країни до цього рейтингу експерти враховували наступні кількісні фактори: фіскальний тиск як сукупне податкове навантаження до ВВП; боргове навантаження, як сукупний держборг до ВВП, потенційний фіскальний тиск як різниця між держвидатками та доходами (у % ВВП)… Під час визначення показників рейтингу також були враховані і якісні параметри, зокрема якість управління. Вона, на думку експертів Фонду „1841“, враховує підзвітність влади, верховенство права в державі, якість регуляторної політики, політичну стабільність, ефективність держави, корупційні ризики…», -зазначає експерт.

На його думку, за це треба подякувати таким чиновникам, як нардеп Даніло Гетьманцев.

Нагадаємо, що українська податкова система потрапила до групи країн з найбільш пекельними, токсичними податковими системами. Відповідний рейтинг під назвою Tax Hells Index 2023 («Податкові пекла 2023») склав американський фонд «1841″. У ньому Україна посідає четверте місце. Перше, друге та третє місця за Білоруссю, Венесуелою та Аргентиною. П'ятими та шостими за Україною слідують Бразилія та Мексика. До рейтингу також потрапила рф- дев'яте місце. Загалом, непочесне звання „податкового пекла“, за оцінками американського фонду, набули 13 країн світу».