Список вимог для допомоги ЗСУ від республіканців є медійною виставою — політолог

Список вимог для допомоги ЗСУ від республіканців, зокрема, стратегія перемоги, це політична вимога, яка розрахована на те, щоб влаштувати медійну виставу.

Конгресмен від штату Каліфорнія Майк Гарсіа
Конгресмен від штату Каліфорнія Майк Гарсіа

Про це в коментарі заявив політолог Володимир Воля.

«Під списком вимог до ЗСУ підписалося лише 8 конгресменів, а це означає, що це не є позицією усіх республіканців. Це є окремою позицією групи конгресменів. Умови до ЗСУ, які вони озвучили, це гра в політику або трампістів, або ж окремих осіб за ради спільних інтересів. Адже стратегію перемоги зараз ніхто не представить. Це політична вимога, яка розрахована на те, щоб влаштувати медійну виставу. Адже наразі цю вимогу реалізувати неможливо. На таких вимогах американські конгресмени можуть лише попіаритися перед виборцями США. Тому це позиція лише групи республіканців, не можна говорити, що це позиція Республіканської партії та більшості в палаті представників», — каже політолог.

Також, на його думку, побажання республіканців, щодо впровадження повномасштабних антиросійських санкцій Штатами та всіма країнами НАТО, які стосуватимуться усіх видів нафти, зерна та рідкісноземельних мінералів, виконати буде вкрай складно.

«Це фантазії. Адже США не можуть змусити жодну державу запровадити санкції, якщо цього не захоче зробити сама держава. Купка трампістів просто намагається піаритися. Тому не думаю, що ця купка трампістів зможе завадити розгляду питань України за своїми вимогами», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що представник Республіканської партії конгресмен Майк Гарсіа та його колеги надіслали листа президенту США Джо Байдену, у якому висунули низку умов для його адміністрації щодо подальшої допомоги Україні.