З’явилося фото та відео пошкодженого великого десантного корабля рф «Минск»

З’явилися нові супутникові знімки російського великого десантного корабля «Минск» і підводного човна «Ростов-на-Дону», які у вересні були уражені в окупованому Севастополі.

великий десантний корабль рф “Минск”
великий десантний корабль рф “Минск”

Тоді українські сили завдали ракетного удару по сухому доку Севастопольського морського заводу.

Супутникові знімки від 31 жовтня свідчать, що росіяни вивели корпус великого десантного корабля (ВДК) «Минск». Натомість дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» продовжує залишатися у сухому доці.

«Подивіться на сухі доки навколо Севастополя в надвисокій роздільній здатності. Розібраний „Минск“ покинув сухий док і пришвартований на північ від нього. „Ростов-на-Дону“ все ще в сухому доку», — написав OSINT-дослідник.

Зображення великої роздільної здатності показують, що від БДК залишився тільки корпус, оскільки надбудову було знищено внаслідок ракетного удару і подальшої пожежі всередині корабля. Тому її залишки були демонтовані.

Така можливість викликає сумніви, бо окупантам фактично під час ремонту потрібно побудувати новий корабель. Також невідомо, який стан має корпус ВДК після пожежі і чи його відновлення є доцільним через ступінь пошкоджень.

Водночас росіяни все ще намагаються полагодити свій дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» проекту 636.3 «Варшав'янка», який є носієм крилатих ракет «Калибр». Він залишається в сухому доці.