Викриття зрадників та колаборантів: засуджено на 15 років працівника суду з Луганської області

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу щодо викриття та притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів.

засуджено на 15 років працівника суду з Луганської області
засуджено на 15 років працівника суду з Луганської області

За минулий тиждень за матеріалами ДБР суд заочно засудив до 15 років тюрми керівника апарату Старобільського районного суду та начальника пожежної частини з міста Рубіжне Луганської області, направлено до суду обвинувачення відносно трьох перебіжчиків, заочно повідомлено про підозру ще двом особам.

Cуд визнав винним у державній зраді керівника апарату Старобільського районного суду Луганської області та призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідство ДБР, за матеріалами Служби безпеки, встановило, що у березні 2022 року чоловік перейшов на бік ворога. Він допомагав представникам так званої «лнр» створювати незаконні судові органи.

Зрадник також агітував колег присягнути на вірність рф, співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації та написати заяви про прийняття на роботу, пообіцявши їм посади у незаконно створених судових органах.

Суд визнав його винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Підтримання державного обвинувачення здійснював Офіс Генпрокурора.

За матеріалами розслідування ДБР суд заочно визнав винним у колабораціонізмі начальника пожежної частини з міста Рубіжне Луганської області. Йому призначене покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна.

Коли весною 2022 року російські війська захопили Рубіжне, посадовець залишився на тимчасово окупованій території та пішов працювати на загарбників.

Він обійняв посаду «начальника 62 пожежної частини лнр». На цій посаді він забезпечував діяльність підрозділу, виконував завдання окупаційної влади, а в інтерв’ю російським пропагандистам розповідав про свою роботу на території захопленого міста.

Суд визнав начальника пожежної частини винним у колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111−1 КК Укаїни).

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо експравоохоронця з Макіївки на Донеччині. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Після окупації росією східних областей України у 2014 році він добровільно перейшов на бік ворога і вступив до лав незаконного збройного формування «народне ополчення Донбасу», яке брало участь в захопленні адміністративних будівель в Донецькій області.

Згодом у складі так званої народної міліції він воював проти Збройних сил України.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну фігурант, як співробітник одного із підрозділів військової розвідки ворога, продовжує воювати на стороні загарбників.

Його обвинувачують в участі у терористичній організації, не передбачених законом збройних формувань та державній зраді (ч. 1 ст. 258−3, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 111 КК України.)

Направлено до суду обвинувачення щодо колишнього правоохоронця, який служить окупантам у селищі Приазовське на Запоріжжі.

Мешканець Мелітополя, який до широкомасштабного вторгнення працював на посаді оперуповноваженого, після окупації півдня Запорізької області не виконав наказ та залишився на зайнятій ворогом території.

Вже у квітні 2022 року він надав добровільну згоду на співпрацю з окупаційною владою та вступив до незаконного правоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території селища Приазовське Мелітопольського району.

Він допомагав агресорам встановлювати контроль за місцевим населенням, патрулював територію селища, схиляв колег та мирне населення до співпраці з загарбниками.

Наразі він залишається на тимчасово окупованій території Запорізької області та продовжую «служити» окупаційній владі.

Колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).