Справа Дубінського може отримати неочікуване продовження за океаном — політолог

Справа нардепа Олександра Дубінського може отримати неочікуване продовження за океаном. Однак він буде використовувати цю ситуацію для максимального піару.

Олександр Дубінський
Олександр Дубінський

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Дубінський є непересічним українським політиком. Проти нього введені персональні санкції. Ми пам’ятаємо, що паралельно з новою підозрою Дубінському стосовно держзради та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці, ми бачили українську делегацію в США. Дубінський є тригерною персоною для наших партнерів з США. Можливо ці рухи пришвидшать досягнення певних домовленостей, щодо гарантій безпеки та фінансування на наступний рік. Адже нам треба, як мінімум 11,8 млрд доларів для компенсації дефіциту. Тому ситуація з Дубінським схожа з ситуацією, коли Коломойському обирали запобіжний засіб, коли президент Зеленський був з візитом у США. Всі тоді чекали чи знімуть з Коломойського обмежувальний захід чи відпустять його додому. Тому в нинішній ситуації з Дубінським, його справа буде тривати довго в судах. Очевидно, що Дубінський буде активно захищатися через своїх адвокатів», — каже І. Чаленко.

Він нагадав, що в Україні було лише приблизно 15% вироків від обвинувачень, які були здійснені проти осіб по статті держзрада.

«Дубінський буде використовувати цю ситуацію для власного піару. Він вже звернувся до радикального трампіста Текера Карлсона, щоб той підсвітив цю подію. Тому справа Дубінського може отримати неочікуване продовження за океаном. Не лише з точки зору комунікацій з Білим домом, але з точки зору впливу на електоральні позиції та україно-американську тему в американському суспільстві. Тому будемо далі спостерігати за розвитком подій», — каже експерт.

Він підкреслив, що справа нардепа О. Дубінського буде вирішуватися в судах.

«Не слід забувати, що суди України є найслабшою ланкою. Тому питання в тому, наскільки сторона обвинувачень зібрала якісну доказову базу і буде далі це продовжувати», — резюмує експерт.