Це прояв бажання досягнути свободи через гідність, — Сергеєв про Євромайдан

Євромайдан — це прояв бажання досягнути свободи через гідність, гідність народу на право самоврядування, на право управління тощо. Ми побачили гідність української нації.

Олексій Якименко, Микола Сергеєв та Ігор Лялюк у програмі "Суспільні діалоги"
Олексій Якименко, Микола Сергеєв та Ігор Лялюк у програмі "Суспільні діалоги"

Про це сказав голова правління ГО «Громадська рада самоврядування» Микола Сергеєв у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі i-ua.tv.

«Вона (нація, — ред.) показала та виявила це у своїх бажаннях відстояти цей шлях, який прописаний у Конституції, до Європи. Це по-перше. По-друге, звісно, ми постали проти свавілля, проти диктатури, Україна постала, українські спільноти. Згадуючи ці події, ми пам'ятаємо, усе почалося з молоді. У першу чергу, постала молодь, дівчата наші, хлопці, студенти. Вони показали, що таке справжня українська гідність, показали всьому світу», — зазначив він.

Архітектор та урбаніст Ігор Лялюк додав, що гідність, як і патріотизм, — це якість життя тих людей, які живуть на певній території.

«Бо якщо немає певної планки якості життя, то дуже важко казати про гідність. (…) Немає гідності без якості життя. А також гідності немає без свободи, бо, я вважаю, що кожна людина призначена на те, щоб реалізувати свій творчий потенціал, бути суб'єктом», — підкреслив гість програми.

Сергеєв розповів, що велика група людей була задіяна в проєкті «Лідери громад в оновленій Україні», щоб досягнути хоча б одного параметра — справедливості.

«Якщо я хочу мати, а я хочу мати й кожен з нас, свою сродну працю, ту працю, яка гідно оплачується, так, як я бажаю, то я творю цю працю заради себе, заради родини, заради громади поруч, заради спільноти, заради фахової спільноти, заради розвитку свого творчого потенціалу, заради того місця, де я проживаю та хочу, щоб воно було гідним того. Справедливість, гідність, свобода — воно все пов'язано. То треба втілювати програми, створювати ці програми, а не просто розповідати про недоліки в суспільстві, у державі, в окремих міністерствах, відомствах, органах. А треба створювати та втілювати програми, які рухають вперед окремі його частини. Вони всі пов'язані одним таким етичним лідерством», — підсумував голова правління ГО.