Європі не вдасться відсидітися, війна прийде і до них — Шишкін

В ЄС мають розуміти, що російська армія завдяки війні в Україні сьогодні реально стає другою армією в світі.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру i-ua.tv заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Україна рветься до ЄС. Однак не треба створювати собі кумира у вигляді конгломерації. Не треба зачаровуватися, щоб потім не розчаровуватися. Європа сьогодні є напівмусульманською. Там багато прибічників ХАМАС. Також Європи сьогодні думає лише про себе. Вона хоче просто пересидіти. В ЄС трохи допомогли нам і на цьому все. Європейці хочуть, щоб їм було тепло, добре та щоб хтось їх захищав. Однак для того, щоб вас захищав український народ, хоча б віддайте 20% свого комфорту. Однак вони ж цього не хочуть робити. Тобто в ЄС досі продовжують обходити санкції проти рф. Наш стратегічно думаючий політик Степан Хмара, ще до повномасштабного вторгнення рф, говорив, що ЄС його хвилює набагато менше, ніж НАТО. Адже ЄС -це торгаші, які все одно нас обдурять. Адже саме на вимогу ЄС „зелений парламент“ протягнув закон про приватизацію землі. Тобто про дерибан української землі», — каже В. Шишкін.

При цьому, він нагадав, що коли об’єдналися 2 Німеччини, мова не йшла про захоплення інших територій.

" В такому випадку рф визнала Крим своєю територією. Також росія влаштувала референдуми на окупованих територіях, про вступ до рф Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської області. В ЄС ми маємо Орбана з його амбіціями, в них вічний конфлікт з Румунією з приводу Трансильванії. Адже ця територія переходила з рук в руки. Це суперечки між двома членами НАТО, які є дуже небезпечними. Тому війна в Україні руйнує ситуацію в Європі, яка виникла після 1975 року. Це не зупиниться на Україні, а лише підтвердить, що саме так треба вирішувати територіальні суперечки. Як би Франція та Британія не поступалася шматком Чехословаччини, все одно почалася Друга світова війна. Тому треба пам’яти уроки історії", — каже експерт.

За його словами, в ЄС мають розуміти, що російська армія сьогодні реально стає другою армією в світі.

" Армія рф має бойовий досвід на території України, вони перевели на військові рейки свою промисловість, модернізують ракети, дрони та танкові підрозділи. А ЄС та США росії в цьому допомагають, прикриваючись тим, що створили антиросійські санкції. Однак науковий та військових потенціал рф не було знищено. Також нам не дають ракети. А це означає, що війна прийде і до них", — резюмує В. Шишкін.