Політолог розповів, чого чекати від нового уряду Туска і що зміниться для України

Проблеми пов’язані з агроекспортом та транзитом не будуть повністю відкинуті новим польським урядом.

Дональд Туск
Дональд Туск

Про це в коментарі заявив політолог Володимир Воля.

«Попередній польський уряд активно підтримував Україну, новий уряд буде також активно нас підтримувати у війні з рф. Однак залишаються моменти, які зазнають змін лише частково. Вони стосуються українського аграрного експорту. Це не означає, що буде жорстка політика, як при попередньому уряді. Однак не варто чекати потрапляння нерегульованої української агропродукції на польську територію. Проблеми пов’язані з агроекспортом та транзитом не будуть повністю відкинуті польським урядом. Тому доведеться шукати компромісні варіанти», — каже В. Воля.

Він підкреслив, що Польща відала все, що могла віддати у якості військової допомоги. Це бронетехніка, літаки, гелікоптери. Тобто, все, що було у розпорядженні польської армії. До речі, ситуація схожа з Чехією та Словаччиною", — каже В. Воля.

На його думку, новий уряд Польще продовжить виконувати та вкладати контракти з Україною та іншими державами.

" Вони проплачуються союзниками України і все це виготовляється на польських підприємствах", — каже В. Воля.

Також на його думку, новий уряд продовжить підтримку українських біженців, які перебувають на території Польщі.

«Тут не варто очікувати суттєвих змін. Однак уряд Польщі, як і уряди інших країн ЄС, намагатимуться зменшити фінансування українських біженців. Однак загалом, ніхто нікого не видворятиме. Польща була та залишається важливим союзником України», — резюмує експерт.