Раніше фермерів нищили негласно, а тепер будуть нищити відкрито — експерт

Міністр АПК Сольський підніс фермерам в цьому році «гарний подарунок», затвердивши постанову — якщо у фермера немає 1000 га, то це не перспективне господарство.

В. Шишкін
В. Шишкін

Про це під час ефіру «Продаж землі як комплексний удар по українству» (Точка зору) заявив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Микола Стрижак.

«Раніше говорили банкам не фінансувати до 100 га, потім до 200 га, потім до 500 га, це все було таємно. До речі, де які фермери була керівниками відділення банків. Крім того, деякі діти фермерів працюють у банку. Міністр АПК Микола Сольський підніс фермерам в цьому році „гарний подарунок“. Він затвердив постанову — якщо у фермера немає 1000 га, то це не перспективне господарство. Якщо нас раніше нищили негласно, то тепер будуть нищити відкрито. Тобто вчорашнє беззаконня стає сьогодні законом», — каже президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Микола Стрижак.

Він зазначив, що середній розмір фермерського господарства в Європі 17 га, а у Польщі — 10 га.

«Те, що пропонує уряд — це знищення малого та середнього бізнесу», — каже Микола Стрижак.

Своєю чергою Суддя Конституційного Суду у відставці В. Шишкін вважає, що Сольський веде антиукраїнську політику, тому він має сидіти у Лук’янівському СІЗО.

«Злочинна група захопила владу в державі, та зробила її зброєю власних злочинів. Зокрема, зробивши закон зброєю для своїх злочинів. Адже „зелені“ через прийняття певних законів створюють злочин. І це стосується законну про оббіг землі. Адже 1 січня іноземцям (юридичним особам) відкривають шлях для купівлі української землі. Під взяття кредиту земля може йти, як застава. Тож банк може забрати цю землі і вона потрапить до рук іноземців, які є засновниками цих банків. Це велика загроза для наших фермерів», — резюмує В. Шишкін.