ЗСУ показали фортифікації на Чернігівщині

Командувач об’єднаних сил Сергій Наєв показав процес побудови захисних споруд та ліній загородження на північних кордонах поряд з рф.

ЗСУ показали фортифікації на Чернігівщині
ЗСУ показали фортифікації на Чернігівщині

Відео споруд опублікував на своїй сторінці Сергій Наєв.

За словами генерала-лейтенанта, розбудовою оборонних рубежів займаються приватні компанії під керівництвом військових інженерів. Роботи над їх спорудженням виконуюються у цілодобовому режимі.

Під час цих робіт застосовують усі засоби механізації, інженерну техніку, устаткування, приладдя та інструмент.

Рубежі оборони представлені чисельними лініями окопів укріплених габіонами з піском. Вони зв’язують між собою у єдину мережу бліндажи та довготривалі вогневі точи.

На кадрах можна побачити, що споруди збираються до фінального вигляду із готових залізобетонних конструкцій вже на позиціях.

Ззовні відкрита частина бетонних споруд обварюється протикумулятивними решітками, які за задумом мають нейтралізувати кумулятивні боєприпаси які могли б пробити стіни.

Перед фортифікаціями інженери також розміщують невибухові інженерні загородження на ймовірних напрямах ворожого наступу.

Зокрема, в декілька рядів протитанкові бетонні загородження у вигляді пірамід, які мають уповільнити проходження бронетехніки.

Крім того, схоже, також передбачається і спорудження протипіхотних загороджень. Про це говорить велика кількість колючого дроту, що потрапила у кадр.