Донеччина перетворилася на корупційне болото — фермер

Місцева влада Новогродівки, що на Донеччині, користуючись війною возить чиновників на відпочинок за кошти міжнародних благодійних організацій, поки люди через її бездіяльність, сидять без світла та опалення.

Донеччина перетворилася на корупційне болото
Донеччина перетворилася на корупційне болото

Про це під час ефіру заявив директор ТОВ Агрофірма «Агропромсервіс», фермер Олег Пожидаєв.

«Якщо в ЗМІ якось і фігурує наш регіон, то це стосується виключно війни. Всі інші питання не озвучуються. Донеччина перетворилася на тихесеньке корупційне болото. Місцева влада Новогродівки просто користується війною та перевищує свої повноваження. Хоча в них перевиконання бюджету на 2023 та 2024 роки за рахунок надходжень від військових. А як використовуються ці гроші? Закуповується комунальна техніка на десятки мільйонів гривень по завищених цінам. Зокрема на 25%», — каже фермер.

Він підкреслив, що громада зазнала дуже серйозних збитків через постійні обстріли.

«Зруйновано багатоквартирні будинки, люди втратили житло, укриттів практично немає, грошей немає. Про місцевих мешканців влада не дбає. Зате за кошти з місцевого бюджету відправляє чиновників до Івано-Франківська на евакуацію. Також відправляють чиновників на відпочинок за рахунок благодійного фонду Карітас. А нужденні мешканці Новогродівки, які залишилися без житла. Також через бездіяльність місцевої влади взимку тижнями немає світла та опалення. А до людей, які обурені діями чиновників, приходять з погрозами та влаштовують маски -шоу», — каже фермер.

Також за його словами, є маніпуляції з гуманітарною допомогою.

" В актах з’являються підписи людей, які їх не підписували. Тож куди тоді йде ця гуманітарка? Це нікому не відомо. До людей і до бізнесу жахливе ставлення", — резюмує фермер.