Для влади війна закінчилася — експерт про скасування мораторію на відключення світла та нарахування пені

Скасування мораторій на відключення світла та нарахування пені за борги свідчить, що влада відмовляється від своїх обіцянок.

Найбільше постраждають пенсіонери, переселенці та біженці
Найбільше постраждають пенсіонери, переселенці та біженці

Про це в коментарі заявив експерт з економічних питань Юрій Гаврилечко.

«Влада таким чином демонструє, що для неї війна вже давно закінчилася. Однак таке рішення лише збільшить недовіру до влади та погіршить економічну ситуацію. Також скасування мораторію на відключення світла та нарахування пені до закінчення війни свідчить, що влада безвідповідальна. Економічної політики немає, а рішення влади в будь-який момент можуть змінитися на протилежні. Тому українці зі своїми проблемами можуть розраховувати виключно на себе», — каже експерт.

На його думку, від такого ганебного рішення влади найбільше постраждають пенсіонери, тимчасово переміщені особи та українці, які виїхали за кордон.

«Якщо суми штрафів будуть значними, то люди будуть намагатися якомога швидше позбутися своєї власності в Україні та виїхати за кордон. Таке рішення популяризує послугу про відмову про українське громадянство, щоб не повертатися в країну та не приймати на себе наслідки подібного економічного рішення влади. Українці продовжать виїжджати з України, щоб не повертатися назад», — резюмує Ю. Гаврилечко.

Нагадаємо, що Кабмін скасував мораторій на відключення світла та нарахування пені за заборгованість за житлово-комунальні послуги. Виняток — зона активних бойових дій

Про це йдеться у відповідній постанові уряду.

Так, Кабмін скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення штрафів і пені, стягнення заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати.