Що означає для України втягнення у військовий конфлікт Ірану та США — відповідь експерта

Зараз всіх лякає думка, що Європа та США будуть витрачати ресурси на інші регіони і не все піде Україні. Однак, це не зовсім так.

Що означає для України втягнення у військовий конфлікт Ірану та США
Що означає для України втягнення у військовий конфлікт Ірану та США

Про це в коментарі заявив експерт-геополітик Юрій Буздуган.

«Перехід до глобального етапу дуже вигідний для України. Адже ресурсів у деспотій менше. Зараз всіх лякає думка, що Європа та США будуть витрачати ресурси на інші регіони і не все піде Україні. Однак і деспотії перестануть всі ресурси витрачати на війну в Україні. Але оскільки ресурсів в них менше, то тепер, коли війна розповзається, концентрації ресурсів деспотій на українському фронті не буде. Тобто, це означає, що нашим хлопцям тепер буде легше», — каже Ю. Буздуган.

За його словами, окремо слід зазначити, що США, як найбільш прагматична країна світу вступає у війну перед самим її завершенням.

«Нагадаю, що у Першу світову вони вступили за рік до кінця війни. В Нормандії вони висадилися влітку 44-го, менше ніж за рік до кінця війни. Чи означає нинішній вступ США у силове протистояння, що до кінця війни залишилося менш року? Вважаю, що так. Тобто, війна в Україні наближається до свого завершення з чим хочу привітати всіх українців», — підкреслює експерт.

На його думку, перехід США з мирного стану у воєнний означає, що допомога буде серйозною і ніякий Дональд Трамп вже не зможе сказати, домовмось з росією.

«В той момент, коли деспотії стріляють по американським солдатам, ніякий Трамп не зможе домовлятися з президентом рф путіним. Тому вже не важливо, хто переможе на президентських виборах в США. Адже відбувся удар Ірану по американським базам в Іраку. Вже нічого не зможе змінити позиції США у цій війні і вони будуть йти до переможного кінця», — резюмує Ю. Буздуган.