Польські фермери можуть страйкувати, бо до них ще не дійшла рф — Шишкін

Україна має говорити з Польщею через народну дипломатію. Зокрема з фермерами, які блокують українське зерно.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Відкриті „консерви кремля“ в Угорщині починають реванш. За ними пішла Словаччина. До речі, згадайте, під час Другої світової війни на чиєму боці були ці країни… Після розділу Чехословаччини, саме Словаччина, як ніби то самостійна держава під патронатом Берліну, була прямим учасником агресії проти радянського союзу. І вони після цього корчать з себе лібералів та розповідають про європейські цінності та підтримують рашистський режим. Тобто консерви запущені. Тепер у московії грають на фермерсько- приватних логістичних відносинах у Польщі. Адже вона першою простягнула руку допомоги Україні. Тому рф треба закрити Польщу для України», — каже В. Шишкін.

На його думку, аналогічна атака відбувається і на Молдову.

Також він підкреслив, що не бачить роботу нашого посольства та консульства, щодо ситуації з протестами в Польщі, проти українського зерна.

«В Хорватії також вже виникають деякі моменти, пов’язані з не підтримкою України. А де ж наші дипломати та наш інформаційний вкид? Крім того, треба враховувати психологічні фактори. Зокрема, італієць нас більше захоче чути українською, англійською чи рідною мовою. Теж саме стосується французів. Адже коли до них звертаєшся на рідній мові, то вони вже на 20% добре налаштовані до співрозмовника. Однак туди направили англомовного, а не франкомовного посла», — зазначає В. Шишкін.

Він підкреслив, що Україна має говорити з польськими фермерами.

" Вони мають зрозуміти, що їх право на протести проти українського зерна реалізується коштом наших бійців. Ви можете страйкувати лише тому, що московити до вас ще не дійшли. Однак вони дійдуть", — резюмує В. Шишкін.