В уряді хочуть заблокувати діяльність УСПП в умовах війни

Деякі чиновники Секретаріату Кабміну намагаються дестабілізувати роботу найстарішої та однієї з найбільш відомих ділових організацій України — Український союз промисловців та підприємців. В частині приміщення офісу ділового союзу відключено електрику.

ДЕСЯТКИ ОБ’ЄДНАНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ БІЗНЕСУ, ПРОМИСЛОВЦІВ І РОБОТОДАВЦІВ, ВОЛОНТЕРСЬКА СПІЛЬНОТА ПІДТРИМАЛИ УСПП, РОБОТІ ЯКОГО НАМАГАЄТЬСЯ ПЕРЕШКОДИТИ СЕКРЕТАРІАТ КМУ
ДЕСЯТКИ ОБ’ЄДНАНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ БІЗНЕСУ, ПРОМИСЛОВЦІВ І РОБОТОДАВЦІВ, ВОЛОНТЕРСЬКА СПІЛЬНОТА ПІДТРИМАЛИ УСПП, РОБОТІ ЯКОГО НАМАГАЄТЬСЯ ПЕРЕШКОДИТИ СЕКРЕТАРІАТ КМУ

Про це повідомляється на сайті УСПП

Український союз промисловців і підприємців та Антикризовий штаб стійкості економіки в умовах воєнного стану спрямовують свою діяльність на скоріше відновлення економічної активності промисловості і підприємництва України, створення робочих місць, забезпечення стійкості і підвищення самодостатності економіки задля зміцнення обороноздатності держави.

12 березня УСПП і Антикризовий штаб проводять засідання по виконанню Указу Президента України № 31/2024 щодо запуску економічної платформи «Зроблено в Україні» та спільної Заяви Уряду та бізнес-асоціацій України про поглиблення співпраці держави і бізнесу, участь в якому візьмуть народні депутати, представники Кабміну, бізнес-асоціації, профспілки, експерти.

Попри це, незважаючи на задеклароване партнерство, деякі урядові структури спробували зірвати як важливі заходи УСПП, пов’язані із реалізацією ініціативи Президента, зустрічі із міжнародними інвесторами з Польщі, Фінляндії по проєктам з відбудови України тощо, заплановані в березні, так і заблокувати роботу самого ділового союзу в цілому.

Вранці 11 березня окремі урядові структури зробили спробу не пустити на робочі місця працівників головного офісу УСПП на Хрещатику. В частині приміщення офісу ділового союзу відключено електрику.

Відомо, що ці дії відбуваються за розпорядженням Управління адміністративними будинками Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату КМУ, який є балансоутримувачем приміщення та в ультимативній формі прийняв рішення не погоджувати продовження розміщення офісу УСПП, який він займає 32 роки, навіть на умовах конкурентної оренди, аргументуючи це потребами в будівлі урядовців. Поза тим, сам Кабмін навпаки скорочує міністерства на третину, відповідно і штат, а сусідні поверхи будівлі на Хрещатику зайняті комерційними структурами.

На підтримку УСПП до органів державної влади вже звернулися чинні народні депутати, колишні Президенти України, низка прем’єр-міністрів різних періодів з проханням віднайти рішення, яке б не суперечило законодавству, не приводило до бюджетних втрат, водночас зберегло б стабільну роботу Українського союзу промисловців і підприємців.

Своє слово сказала і бізнес-громада України: відкрите звернення до Президента України на захист УСПП підтримали десятки об’єднань організацій бізнесу, роботодавців, великі галузеві асоціації, волонтерська спільнота. Серед них — Торгово-промислова палата України, Федерація роботодавців України, Федерація профспілок України, Укрлегпром, Союз хіміків, Конфедерація будівельників України, Будівельна палата України, Федерація металургів України, Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України, Укроліяпром, Спілка малих, середніх та приватизованих підприємств України, Асоціація фермерів і приватних землевласників, «Укрзовніштранс», Українська військова варта, Українська жіноча варта та багато інших.

УСПП звернувся із судовими позовами по вирішенню ситуації з орендою і подальшим розміщенням головного Офісу на Хрещатику в рамках чинного законодавства.