Політолог розповів, як реалізувати Україноцентричний проєкт

Ідеологія україноцентризму потребує сьогодні підтримки суспільства.

Ігор Чаленко
Ігор Чаленко

Про це під час ефіру заявив політолог Ігор Чаленко.

«Ідеологія україноцентризму потребує сьогодні підтримки суспільства, де буде прояснено, чому активність людей необхідна. Завжди йду до самих низів, бо це те, що люди бачать та відчувають. Відповідно це — порядок на низовому рівні, оперативна робота всіх служб, є розуміння стабільності та прогнозованості. До речі, це те за що хапалися апологети радянського періоду часів застою. Тобто старі люди кажуть, що вони розуміли, що буде далі. Вони не виступали за комунізм та людиноненависницьку ідеологію. Однак люди тримаються за неї коштом базових речей», — каже І. Чаленко.

На його думку, ідеологія україноцентризму з однієї сторони має будуватися на нормальному та зрозумілому проєкті майбутнього, а з іншої сторони в нас треба розвивати республіканське мислення.

«Тобто республіка — це спільна справа. Зокрема, це долучення громадян до управління державою, до подій, які відбуваються всередині. Тому в цій ситуації нам необхідна комунікація, яка буде виходити за межі соцмереж, де нами банально маніпулюють та роблять все, щоб нас розділити чи зробити теплі ванні. Ми маємо будувати структуровану державу, де кожен буде розуміти свою відповідальність за те, що відбувається по всій вертикалі. Коли громадяни почнуть розуміти, що вони є фундаментом України і без нашої активної позиції нічого не буде відбуватися», — резюмує І. Чаленко.