На Київщині у Мощуні відбулося вшанування загиблих добровольців (фото)

Сьогодні, 12 березня в селі Мощун на Київщині, що на березі річці Ірпінь, вперше відбулася зустріч та вшанування пам’яті добровольців 4-ї резервної роти, бійців 72 бригади, які захищали населений пункт та Київ від російської навали.

На Київщині у Мощуні відбулося вшанування загиблих добровольців
На Київщині у Мощуні відбулося вшанування загиблих добровольців

Про це повідомляють учасники заходу.

За словами бійців 72 бригади, на початку березня російська артилерія та авіація почали жорстокі обстріли Мощуна. На підкріплення в Мощун прийшли незначні групи тероборонівців, добровольців. Саме з них були сформовані резервні роти, які прийшли на допомогу основному складу для посилення оборони Києва.

Саме 12 березня росіяни пішли на штурм Мощуна. Було дуже багато загиблих та поранених.

«Саме тому сьогодні ми зустрілися з хлопцями, волонтерами з фонду Оберіг нації, щоб згадати своє друге День народження, поспілкуватися один з одним та вшанувати пам’ять загиблих разом з їх родинам. Зокрема нашого побратима з позивним Піночет, який загинув 12 березня, пішовши захищати країну за покликом серця», — каже доброволець ЗСУ Сергій Горбаченко.

Варто зазначити, що невеличке село за 10 км від Києва — Мощун — на початку війни стало щитом для Києва. Адже росіяни спробували прорватися через цей населений пункт до столиці.

За словами військових, президент В. Зеленський обіцяв відкрити меморіал для загиблих воїнів. Однак замість цього там збудувати євро дорогу за парканом.

«Наразі замість меморіалу стоять фотографії загиблих хлопців, які принесли родичі. Хотілося б щоб зберегли нашу капличку та окопи, як пам’ять про бої. Однак окопи та позиції перекопані. Можливо хочуть максимально приховати масштаби? А меморіал вже треба робити після перемоги у війні, щоб зараз не витрачати державні кошти», — резюмують бійці.