Чи дійсно спалахне Третя світова війна, якщо не зупинити путіна — відповідь експерта

Якщо росія переможе Україну, то у Заходу не залишатиметься інших варіантів, окрім прямого військового протистояння з рф, КНДР та можливо з Іраном.

володимир путін
володимир путін

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Курт Волкер має на увазі, якщо путін переможе Захід, тобто переможе Україну, і Захід його не стримає, тоді путін може зробити подальші агресивні кроки вбік інших держав. Тоді у НАТО не залишиться іншого варіанту, як пряме протистояння з рф та її прямими союзниками — КНДР. Тому Курт Волкер виступає за надання Україні більшої кількості військової допомоги. А якщо республіканці і надалі блокуватимуть допомогу, то зростає ймовірність, що путін може перемогти у війні. Це відкриє шлях до нових агресивних зазіхань та дій з боку рф. А у Заходу не залишатиметься інших варіантів, окрім прямого військового протистояння з рф, КНДР та можливо з Іраном. Тоді це буде формат Третьої світової війни», — каже В. Воля.

На його думку, більшість республіканців починають все це усвідомлювати.

«Тривалий час республіканці намагалися зберігати внутрішньопартійну єдність в контексті виборів. Однак зараз республіканці виглядають, як співучасники путіна у війні проти України, адже вони допомагають йому перемагати. Тому зараз буде показовою ситуація, щодо зміни позиції республіканців. Тобто чи відійде значна частина республіканців від принципу партійної єдності в питаннях допомоги Україні. Тому можливо зараз ми побачимо конфлікт між трампістами та більшістю республіканців в Палаті представників. Будемо бачити скільки республіканців висловиться за допомогу Україні та не побоїться трампістів. Якщо ж не вдасться схвалити допомогу для Києва, це буде означати, що трампісти та республіканці допомагають путіну перемагати Україну», — резюмує В. Воля.

Нагадаємо, що колишній спеціальний представник США з українських питань Курт Волкер заявив — загроза Третьої світової війни є цілком реальною, тому світ має докласти зусиль для її запобігання. Якщо президента росії володимира путіна вдасться зупинити в Україні, це стане суттєвим чинником зупинення глобального конфлікту.