В США вже бачать кінець війни в Україні? Чому Блінкен заговорив про вибори — відповідь аналітика

Заява Державного секретаря США Ентоні Блінкена, стосовно виборів в Україні — натяк, що влада повинна бути легітимною.

Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен

Про це в коментарі i-ua.tv заявив аналітик Олександр Палій.

«Блінкен порівняв Україну з росію через корупцію у владі. Адже при путіні формується стабільна корупція та клани. рф одна з найбільш корумпованих країн у світі. А стосовно виборів в Україні — натяк, що влада повинна бути легітимною. Не даремно ж придумані терміни у кожній країні світу, після закінчення яких влада має складати іспит та отримувати від народу кворум довіри. Очевидно, що питання до влади є не тільки у США, а й в українського суспільства», — каже О. Палій.

За його словами, питання в тому, я саме провести ці вибори.

«Якщо вони будуть проведені в тих умовах, як зараз, то дуже складно буде контролювати, щоб не було фальсифікацій. Адже в таких умовах поки не бачу механізму, як максимально прозоро врахувати всі голоси, якщо проводити паперові вибори. Однак заява Блінкена про вибори — натяк, що в США вже бачать коли буде кінець війни. Тому натякають на проведення виборів. Можливо США готує коротку заморозку війни для проведення виборів. А далі буде новий етап війни. Адже це необхідно, щоб у народу ім’я переможців асоціювалося з менш корумпованими політиками», — резюмує О. Палій.

Нагадаємо, що Вашингтон спільно з українською владою готує «виборчу інфраструктуру» для проведення виборів — і не обов'язково після війни. Про це розповів Ентоні Блінкен.