Чи закриє НАТО небо над Україною, відповів політолог

Країнам ЄС стратегічно вигідно захистити українське газосховище, яке знаходиться у Львівській області.

Чи закриє НАТО небо над Україною
Чи закриє НАТО небо над Україною

«Якщо росія буде просувати наратив про можливість відкриття білорусько-українського фронту, або ж при досягненні російською окупаційною армією прориву на Сході країни. Зокрема, відкрито питання Сумщини. В такому разі звичайно позиція наших партнерів буде активнішою. Вона може бути синхронізованою в питанні виряджання західних навчальних місій, щоб інструктувати українських рекрутів для того, щоб підготувати поповнення для сил оборони України. Це буде більше відбуватися на Заході країни», — каже І. Чаленко.

Він не виключає, що Захід може закрити небо над Львівщиною.
«Країнам ЄС стратегічно вигідно захистити українське газосховище, яке знаходиться у Львівській області у місті Стрій. Це місто рф намагалася неодноразово уразити. Тобто є комплекс завдань, який можна буде вирішити закриттям неба над частиною України», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що німецьке видання Bild з посиланням на джерела пише що, деякі країни НАТО готові розширити підтримку Києва та діяти безпосередньо на території України. За розширення допомоги виступають Естонія, Велика Британія, Польща, Канада, Литва, Франція. Проти США і Німеччина.

Також обговорюється навчання солдатів ЗСУ інструкторами НАТО на території України.