На військовий облік має стати 100% населення України — Шишкін

В Україні на військовий облік має стати 100% населення від 18 до 60 років, як в Ізраїлі. Однак мобілізація повинна проходити справедливо та раціонально.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру i-ua.tv заявив суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Мобілізація повинна проходити справедливо та раціонально. Тобто, якщо дронищики спалюють ворожий танк, то вони найбільш ефективні у цій якості, а не в окопі. Також ми повинні берегти танкістів, щоб уражав танки, а не стріляв із автомату. Адже все це відбувається через неправильну діяльність ТЦК. Тому найголовніша проблема — неправильний розподіл людей, які повинні воювати. Тому це або колаборанство або не від великого розуму», — каже В. Шишкін.

На його думку, Кабмін завдає економічної шкоди країні під час війни. Зокрема, вимагають певні документи про діяльність підприємств для бронювання працівників від мобілізації.

«Подаючи відповідні документи про діяльність підприємства, розширяється коло осіб, які мають інформацію про виробництво. Адже обсяг виробництва напряму пов'язаний з обороною. і всі ця інформація може потрапити до російського ГРУ або фсб. Адже тут є ждуни, а в рф є аналітики в фсб та гру, які аналізують наші можливості. Тому виникає питання, чим займається контора Шмигаля? Задачає України чи оборотоздатністю нашої країни? А це 111 стаття — держзрада. «, — каже В. Шишкін.

За його словами, в державі має бути правильне управління. В тому числі й ВПК.

«Тобто це організація, логістика та постачання. Президент каже про 1 млн дронів. А ви вже організували систему управління? Якщо у нас на фронт забирають інженерів, замість того, щоб їх акумулювати, забронювавши їх. Багато інженерів закінчили ВНЗ, коли військова кафедра була необов'язковою, тому це удар по нашій обороні.

«Сьогодні ворог зробив висновки. Вже у лави військових рф не беруть чмобіків. Вони перебудували військову промисловість та підхід до мобілізації, зрозумівши, що нахрапом Україну не взяти. Тому сьогодні досягти розгрому москалів, як у 2022 році фактично неможливо. Тому і наша влада має почати шевелити мізками та приймати правильні рішення», — резюмує В. Шишкін.