Як вибори до Європарламенту вплинуть на долю України, розповів експерт

Після виборів кардинальних змін не передбачається, тому підтримка України у війні проти рф буде продовжуватися.

Як вибори до Європарламенту вплинуть на долю України
Як вибори до Європарламенту вплинуть на долю України

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Рейтович.

«В Європарламенті приймають політичні рішення стосовно запровадження санкцій, реалізації певних програм та ініціатив, щодо України. Це відбувається в трикутнику Єврорада, Єврокомісія, Європарламент, де він грає третю роль. Однак, тим не менш, з окремих питань від достатньо вагомий з тих чи інших процесів. А з приводу перемоги сил, які більш схвально дивляться у бік рф, то нам цього боятися не треба. Адже вони навряд чи зможуть зформувати будь-яку коаліцію. Адже, як правило, ці сили дуже погано домовляються між собою. По-друге, певні сили, які ми розглядали, як проросійські, по факти виявилися зовсім іншими. Тому не думаю, що після виборів до Європарламенту для України відбудуться якість кардинальні зміни. Адже у новому складі Європарламенту не буде домінуючий проросійський фактор, як цього хотілося б росіянам. Хоча росіяни в будь-якому випадку подавати це, як повернення до традиційних цінностей та зміну поцизіюнювання європартій. Однак фактично, скоріш за все, політика Європарламенту не зміниться. Адже коаліція буде та ж сама. Принципових змін поки не очікується», — каже І. Рейтович.

На його думку, нові депутати Європарламенту продовжать підтримувати Україну. Адже від структурування Європарламенту залежатиме, які діятиме Єврокомісія та Єврорада.

«Оскільки кардинальних змін не передбачається, то підтримка України у війні проти рф буде продовжуватися та буде на такому ж рівні», — резюмує І. Рейтович.