Україна має тримати велику армію та не йти на поступки — експерт

Варіант з солдатами НАТО, які воюють за Україну поки що малоймовірний. Тому Україна має тримати велику армію та не йти на поступки по цьому питанню під час можливих перемовин з рф.

Україна має тримати велику армію та швидко розгортати ВПК
Україна має тримати велику армію та швидко розгортати ВПК

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Рейтович.

«Україна має тримати велику армію, бо НАТО нам не буде допомагати великою кількістю добровольців чи найманців. Україна має мати власні сили, щоб потім інтегрувати їх до Альянсу. Варіант з солдатами НАТО, які воюють за Україну поки що малоймовірний», — каже політолог.

На його думку, Україна має максимально розвивати власний ВПК та паралельно отримувати допомогу на переозброєння та захисту країни.

«Наразі темпи виготовлення ВПК не такі, як нам би хотілося, але це все можна виправити. Тому ми маємо переозброюватися та тримати великі збройні сили і в цьому питанні не йти на жодні поступки у цьому питанні. А про інші гарантії чи умови припинення війни ми зможемо говорити, коли будемо розуміти формат так званих перемовин та чи будуть вони взагалі. Зокрема, які країни — посередники будуть взяти на себе виконання гарантій безпеки для України. Не виключаю, що це буде у форматі безпекових угод, які ми зараз підписуємо. Найкраща гарантія — це гроші та зброя. Це гарантії, які нам зможуть дати захист у майбутньому. А все інше — не більше ніж слова», — зазанчає політолог.

При цьому він не виключає, що Україна увійде у нові регіональні військово-політичні союзи. Однак вони навряд чи будуть передбачати вступ цих військ у війну на боці України.

«Співпраця, проєкти — так, а спільна війна на сьогодні — ні», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що у Китаї знову заявили про необхідність переговорів між Києвом і москвою.

Пекін вважає, що зусилля міжнародної спільноти з припинення російської війни проти України першочергово мають бути направлені на створення умов для прямого діалогу між країнами заявив під час брифінгу речник МЗС КНР Лінь Цзянь,