Чому Україна не може завдавати удари по рф далекобійною зброєю, розповів політолог

На даний момент адміністрація президента США Джо Бадейна є основним опонентом, щодо завдання ударів по російській території.

Чому Україна не може завдавати удари по рф далекобійною зброєю
Чому Україна не може завдавати удари по рф далекобійною зброєю

Про це в коментарі заявив політолог Віталій Кулик.

«Це позиція Адміністрації Байдена, яка не хоче жодних зрушень, до президентських виборів. На даний момент адміністрація Бадейна є основним опонентом, щодо завдання ударів по російській території. Вони розуміють, що це може позначитися на виборах у США. Саме тому Вашингтон стримує відмашку на удари по території в глиб рф. Інші західні країни дивляться на Вашингтон і відповідно корегують свою політику. В Європі зростають критичні настрої, адже популісти захоплюють більше позицій у європейських країнах та перемагають на виборах. Тому європейці не хочуть бути першими, хто буде провокувати цю ситуацію. Виключення складає Британія. Однак її замало. Має бути консолідоване рішення. А це можливо лише після виборів у США. Але все буде залежати від того, хто буде формувати кабінет та які погляди будуть переважати «, — каже політолог.

На його думку, наразі Україна є залежною від європейських та західних поставок зброї.

«Поки ми залежні від західних грошей та ракет, говорити про суб’єктність України достатньо складно. Попри декларовані Зеленським плани перемог, говорити, що це є справді перемога — не є правдою. Хоча логіка, яку озвучив Зеленський є доцільною. Адже він говорить про план посилення України перед початком великих переговорів. В такому розумінні такий план дійсно може бути. Але це не план перемоги, це план до наступного переговорного треку. До перемоги це має дуже віддалений стосунок, це про інші речі. А перемога України можливе лише тоді, коли росія буде зруйнована. Саме така перемога нас задовільнить. Всі інші варіанти є проміжними», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що питання дозволу Україні використовувати далекобійну зброю по цілях на території рф — це справа конкретного союзника. Однак для дозволу є всі юридичні підстави. Про це заявив журналістам генеральний секретар НАТО Марк Рютте.