НАТО починає масштабні ядерні навчання: до чого готуватися?

НАТО готується та демонструє свої спроможності надавати відсіч ворогу у вигляді рф.

НАТО починає масштабні ядерні навчання
НАТО починає масштабні ядерні навчання

Про це в коментарі заявив політолог Віталій Кулик.

«Давно очікуваним було проведення навчання з імітацією використання тактичної ядерної зброї, в умовах ядерної війни. Вони були потрібні, щоб показати серйозність намірів НАТО давати відповідь агресії. Тобто це дзвіночок для Китаю та росії. Зокрема, що НАТО готується та демонструє свої спроможності надавати відсіч. В той же час я б не переоцінював навчання навіть ядерної тріади, як інструмент стримування чи залякування рф. Адже рф перед цим проводила свої штабні навчання, правда без використання ядерки, але поки все це виглядає, як обмін застереженнями», — каже політолог.

Він підкресли, що для України є добрим знаком те, що НАТО починає масштабні ядерні навчання.

«Зокрема, в таких об’ємах та розмахах за безпосередньою участю авіації і відігрівання легенди про відбиття агресії противника у вигляді рф. Це символічний акт, серйозного стримування рф це не передбачає», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що У понеділок НАТО розпочинає масштабні ядерні навчання Steadfast Noon із залученням десятків літаків та 2000 військових. Про це заявив генсек НАТО Марк Рютте після зустрічей з прем'єр-міністром Британії Кіром Стармером і президентом України Володимиром Зеленським.