Саміт G20 у Бразилії: чи арештують путіна?

Якщо президент рф володимир путін полетить на Саміт G20 у Бразилії, то його не будуть заарештовувати.

володимир путін
володимир путін

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Не знаю, чи поїде путін на G20? Він має ще туди долетіти через якість країни. Тут питання, чи буде для путіна прийнятним за довжиною, з точки зору безпеки, такий маршрут? Адже, якщо глянути на глобус — це найбільш протилежна точка для рф на земній кулі. Тому тут все питання у довжині маршруту та можливості авіаційної техніки. Тобто чи будуть зупинки чи прокладуть оптимальний маршрут для того, щоб путін в умовах санкцій зміг летіти до Бразилії», — каже В. Воля.

На питання, а чи буде в. путіна заарештовано, експерт відповів наступне:

«Якщо буде підтвердження, що він летить до Бразилії, то означає, що влада Бразилії надали гарантії, що путіна не заарештують. Так само, як було з Монголією», — зазначає політолог.

Експерт підкреслив, що у такому випадку, до Бразилії не будуть застосовувати санкції.

«Будь-який інструмент у політиці варто розцінювати з точки зору ефектів. Тобто чи будуть вони оптимальними та доречними. Адже міжнародна політика - це система різних дій та зусиль, які можуть інколи навіювати одна одну для того, щоб не нашкодити. А хто буде запроваджувати санкції проти Бразилії і що вони дадуть? Західний світ не буде запроваджувати санкції проти Бразилії для того, щоб не штовхнути її ще більше в обійми Китаю та рф. Санкції може запровадити Україна, але що це дасть? Це означитиме погіршення можливостей для діалогу з приводу залучення Бразилії до саміту миру. Якщо Бразилія зараз не бере участі в цьому процесі, то це не означає, що у вона у майбутньому не змінить позицію. А тут санкції. Тому, щоб не заганяти перемовини з Бразилією у глухий кут, скоріш за все, санкції проти неї не будуть запроваджені», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що головний прокурор України Андрій Костін заявив, що отримав розвідувальні дані, які вказують на можливу участь президента росії володимира путіна в саміті G20 в Бразилії наступного місяця і закликав місцеву владу виконати ордер на арешт цього воєнного злочинця.

Андрій Костін в інтерв'ю Reuters заявив, що «для міжнародної спільноти важливо бути єдиною і притягнути путіна до відповідальності».