В США вперше розкрили секрет таємничих дронів для України: подробиці

Phoenix Ghost — не один дрон, а ціле сімейство ударних безпілотників різного радіусу дії, що постачаються Сполученими Штатами з 2022 року.

В США вперше розкрили секрет таємничих дронів для України
В США вперше розкрили секрет таємничих дронів для України

Про це повідомляє видання The War Zone.

Цього тижня американська AEVEX Aerospace підтвердила, що під назвою Phoenix Ghost криється ціле сімейство із більш ніж п’яти безпілотників різного типу, що були розроблені їхньою компанією.

Вперше про поставки Phoenix Ghost до України було оголошено ще в 2022 році, однак до сьогодні будь які фото та деталі щодо них тримались у суворій секретності.

«Минуло багато часу. І нарешті ми змогли отримати конкретний дозвіл, щоб заявити про це», — сказала у вівторок Елізабет Траммелл, старший директор із розвитку компанії.

Phoenix Ghost

Серед розсекречених розробок, що належать до проєкту та вже були помічені на полі бою, можна відмітити безпілотники Dominator та Disruptor. Останній з яких, зокрема, був публічно представлений лише цього тижня.

Вони класифікуються за американською системою як дрони категорії Group 3, що знаходяться у ваговій ніші від 25 до 600 кілограмів, здатні літати на висоті від 1000 до 5500 метрів і мають максимальну швидкість від 185 до 460 км/год.

Disruptor виконаний у формі трубчастого фюзеляжу із вуглецевого волокна з двома прямими крилами та V-подібним хвостовим опереннням. Його довжина складає 3 метри, а розмах крил і розмах крил — 4,8 м.

Він має максимальну злітну вагу 84 кг при запуску з пневматичної катапульти, яку, однак, можна збільшити до 93 кг при використанні запуску з ракетним прискорювачем. AEVEX також заявляє, що Disruptor можна запустити з транспортного засобу, але не надає жодних додаткових деталей.

Оснащений невеликим двигуном внутрішнього згоряння, що приводить у рух дволопатевий штовхаючий гвинт, Disruptor може залишатися в повітрі протягом 4,5 годин і пролетіти на максимальну відстань близько 600 кілометрів з бойовою частиною вагою 22,5 кг.

Компанія також пропонує версію безпілотника з альтернативним двигуном, що оснащений системою електронного вприску палива, що забезпечує кращу економічність польоту, збільшуючи час польоту до 11,6 годин і запас ходу до 1300 кілометрів.

Представники AEVEX розповіли журналістам видання, що Dominator ідентичний до безпілотника Disruptor з точки зору загальної довжини та розмаху крил, але має зовсім іншу аеродинамічну конструкцію з перевернутим V-подібним оперенням.

Dominator має максимальну злітну вагу 93−100 кг при запуску з катапульти або з ракетним прискорювачем. Аналогічно попередній розробці, він здатен знаходитись у повітрі протягом 4,6 годин або 11,7 годин з альтернативним двигуном. Дальність польоту сягає 500 км (1200 км).

Згідно з веб-сайтом компанії, «усі ударні безпілотники AEVEX використовують візуальну навігацію, котра автономно ідентифікує наземні орієнтири, забезпечуючи точне позиціонування та визначення шляху без використання GPS».

Система управління цих безпілотників здатна автоматично виявляти, ідентифікувати цілі, а також «орієнтуватися, приймати рішення та виконувати задачі без прямого втручання [оператора]», заявляють розробники.

Сімейство Phoenix Ghost також включає менші безпілотники, зокрема, Dagger. Вони відносяться до молодшої категорії Group 2, яка характеризується масою від 9,5 до 25 кг, висотою польоту до 1000 метрів і максимальною швидкістю до 460 км/год.

AEVEX Aerospace вперше представила Dagger цього тижня, однак був помічений в Україні ще у 2022 році, де ймовірно з’явився першим з вище описаних комплексів.

Довжина безпілотника складає 1,8 метрів, а розмах крил — 2,6 м. Максимальна злітна вага сягає 16 кг з яких 3,6 кг припадає на бойову частину. Запас ходу складає 190 км при тривалості польоту до 80 хвилин.

У компанії розповіли, що серйозно вивчають досвід бойових дій в Україні та мають намір на основі отриманих уроків підвищити стійкість їх безпілотників до ворожих засобів РЕБ. Відповідним рішенням невдовзі може стати інтеграція технологій системи керування та навігації компанії Veth Research Associates.