Ніякого блокування рахунків на запит ТЦК не існує — адвокат

Крім того, повинні бути скасовані 100% штрафів, які виписують ТЦК, тому що на сьогодні відповідно до статті 310, всі ці штрафи є незаконними.

Ніякого блокування рахунків на запит ТЦК не існує
Ніякого блокування рахунків на запит ТЦК не існує

Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Велика кількість журналістів та аналітиків не розуміють, що на запит ТЦК немає ніякого блокування. Є несплачений штраф, який було підготовлено відповідно до постанови ТЦК і державна виконавча служба накладає арешт. Тобто є постанова ТЦК на підставі якої відкривається виконавче провадження. В подальшому цю постанову, з огляду на те, що вони є незаконними, можна оскаржити в судовому порядку. Адже ніяких запитів ТЦК на блокування не існує в природі. Це намагання у черговий раз спіймати хайп та демонстрація вкрай низького професіоналізму з боку тих, хто про це говорить», — каже адвокат.

На його думку, блокування рахунків українців все ж таким може бути з певних причин.

«Наприклад, через брудні номера на авто, також поліція виписала штраф за перевищення швидкості, порушення благоустрою, тобто будь-які виконавчі провадження. А що стосується ТЦК, то може бути штраф за порушення правил військового обліку. На думку ТЦК він може з’явитися через те, що ви 20 років тому не пройшли ВЛК чи 30 років назад не оновили свої дані, або ж 15 років назад не замінили військовий квиток, який і так би вам не замінили. Тобто штраф може з’явитися від чого завгодно. І як показує статистика, більше 80% штрафів не скасовується. Хоча повинні бути скасовані 100% штрафів, які виписують ТЦК, тому що на сьогодні відповідно до статті 310, всі ці штрафи є незаконними. Тому всім потрібно запам’ятати — ніякого блокування на запит ТЦК не існує», — резюмує адвокат.