Головна мета путіна захопити всю Україну, а не лише Дніпро та Харків — експерт

Замороження війни буде рівнозначне перемозі президента рф володимира путіна та поразці США.

в. путін, А. Єрмак, В.Зеленський
в. путін, А. Єрмак, В.Зеленський

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Вже всі плани та пропозиції, як завершити війну були озвучені Китаєм, Бразилією, Індією та іншими країнами. Тому здивувала публікація в ЗМІ, про те, ще Зеленський має почути їх ініціативи, щодо мирного врегулювання. А щодо територіальних апетитів Кремля, то захоплення Харкова, Запоріжжя та Дніпра — це ще не все. адже путіну потрібні Одеса, Миколаїв, Херсон та Київ. путін намагався їх анексувати під час повномасштабного вторгнення. І він не зупиниться доки їх не захопить. Однак в публікації Bild чомусь про це не говориться», — каже В. Воля.

На його думку, поки немає жодного підштовхування України до замороження війни.

«Нових ініціатив та пропозицій не було. А інтегрувати пропозиції Бразилії чи Індії можуть у формулу миру, однак це автоматично не зупинить війну. А до замороження конфлікту Україна поки що не збирається рухатися і до виборів поки що теж. Принаймні до кінця року, а можливо і до кінця весни 2025 року варіант виборів ніхто не розглядатиме. Тобто українська влада до такого варіанту не схилятиметься», — зазначає експерт.

При цьому не виключає, що підштовхнути Україну до замороження війни та виборів можуть у США.

«Це може статися після змін зовнішньої політики США в результаті виборів. Однак замороження війни буде рівнозначне перемозі путіна та поразці США», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що Україна може інтегрувати в формулу миру мирні ініціативи Китаю, Бразилії та інших країн. Про це повідомив керівник Офісу президента в інтерв'ю Corriere Della Sera.

Також видання Bild повідомило, що росія має намір продовжувати військові дії в Україні до 2026 року, і за цей час планує захопити більшу частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, в тому числі, їх обласні центри.