Підсумки засідання Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку

Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку провела чергове засідання

20 лютого 2020 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку, в якому взяв участь Голова Держспецзв’язку Валентин Петров.

За традицією, Голова Держспецзв’язку розповів про діяльність органу за час останньої зустрічі з Громадською радою, окреслив основні напрями роботи, а також плани діяльності Служби на 2020 рік. Повідомив про законотворчі ініціативи, відповів на запитання членів Громадської ради, а також про так звану «публічну порку» в Комітеті ВРУ з питань цифрової трансформації, де обговорювалися результати проведення незалежного аудиту в держустановах, які займаються питаннями кібербезпеки.

За результатами обговорення Громадська рада прийняла рішення направити до відповідних органів влади запит на надання інформації щодо реформування та оптимізація Держспецзв’язку.

Члени Громадської ради обговорили результати роботи у 2019 році та затвердили план діяльності на 2020 рік.

Також під час засідання учасники обговорили низку проект нормативно-правових актів, що розробляє Держспецзв’язку, зокрема:

— проекту постанови «Про внесення зміни до пункту 14 Правил забезпечення захисту інформації в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах та визнання такою, що втратила чинність, постанови КМУ від 12 квітня 2002 р. № 522»;

— проекту постанови КМУ «Деякі питання проведення незалежного аудиту інформаційної безпеки на об’єктах критичної інфраструктури».

Крім того, учасники заходу обговорили доцільність підготовки та участі членів Громадської ради у Парламентських слуханнях на тему: «Кібербезпека, критична інфраструктура, електронні комунікації в Україні: стан, проблеми, шляхи їх вирішення», що заплановані на 15 квітня 2020 року.

Наступне засідання Громадської ради Адміністрації Держспецзв’язку заплановано провести 26 березня.