Питання взаємодії НКРЗІ та поліції

18 січня 2017 року Комісія з питань науки та ІТ, на виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Направилено до ДРС, МВС та Національної поліції зауваження та пропозиції до рішення НКРЗІ від 10.01.2017 № 15, яким схвалено проект рішення НКРЗІ «Про затвердження Порядку взаємодії Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації з Національною поліцією України».

Проведений аналіз показує, що проект Порядку не відповідає вимогам Конституції України, правової позиції Конституційного Суду України, Законів України «Про телекомунікації», «Про радіочастотний ресурс України», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» тощо.

Комісія пропонує органи влади не погоджувати проект Порядку до приведення його у відповідність до вимог законодавства України.