РЕВОЛЮЦІЯ — ЦЕ НАСАМПЕРЕД ЗМІНА СУСПІЛЬНИХ ВІДНОСИН. СТАРТ НА РЕВОЛЮЦІЮ!

Або деякі пропозиції щодо підготовки та координації заходів (19 лютого 2017 року) з відзначення третьої річниці Революції Гідності та вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

РЕВОЛЮЦІЯ — ЦЕ НАСАМПЕРЕД ЗМІНА СУСПІЛЬНИХ ВІДНОСИН. СТАРТ НА РЕВОЛЮЦІЮ!

Як ми пам’ятатимемо 19 лютого 2014 року?

Три роки тому в результаті народного повстання було повалено бандитський режим Януковича. І три роки поспіль у нас виникають ті самі питання, які на жаль і досі залишаються без відповіді: чому не покарані вбивці Небесної Сотні? Чому обіцяна Європа все більше віддаляється від нас в соціальному, економічному та й ціннісному плані. Чому 80 відсотків населення країни живе за межею бідності, а його й далі дотискують непомірними цінами й тарифами? Що робити з «електронними декларантами», які нажили мільйонні статки на державних посадах з мізерними зарплатами? І таких питань безліч. Питань без відповіді, без сподівання, без перспективи на хоч якусь зрозумілу реакцію з боку влади.

Народне Повстання (Революція Гідності) відбулося як рефлективний суспільний протест проти ущемленої людської гідності, проти ганебного режиму, уособленого двічі судимим рецидивістом. Природно, цей процес не мав ні програми дій, ні плану перспективного розвитку країни. Тому цілком логічно, що його результатом скористались представники «контреліти», які використали щирий, емоційний протест ошуканого народу, щоб на його крові й стражданнях прийти до влади. З цього простий висновок: без ідеології (системи ідей і цінностей), без чіткої програми дій, без підготовлених оргструктур наступний суспільний протест знову призведе лише до змін обличь біля «корита», але не змінить систему суспільних відносин, які замкнені на допуску до «корита» обмеженої кількості людей при суцільному зубожінні мільйонів.

Нам не потрібні позбавлені соціального й цивілізаційного сенсу пустопорожні «реформи» та гасла! Нам потрібна кардинальна зміна соціально-економічних та суспільно-політичних відносин в країні, а це можливо лише після того, як позбудемося зовнішнього управління і вийдемо на шлях суверенного розвитку України!

Виходячи із спільного розуміння ситуації, пропонується:

19 ЛЮТОГО 2017 РОКУ НА МАЙДАНІ ПРОВЕСТИ ВІЧЕ НАРОДУ УКРАЇНИ, на якому:

а) дати оцінку діям влади, виходячи з прагнень людей під час Революції Гідності;

б) дати об’єктивну оцінку ситуації що склалася;

в) запропонувати цивілізаційний суверенний план розвитку країни (чи є в когось відповідні пропозиції?);

г) створити виконавчий орган з виконання директив Віче Народу України та комунікації зі суспільством.

МЕТА ПРОВЕДЕННЯ:

Стратегічна:

1. Сформулювати та представити суспільству цивілізаційний,

Україноцентричний суверенний шлях розвитку країни.

2. Спільно з майбутніми учасниками заходів (19 лютого 2017 року)

сформувати та узгодити єдині напрями (бачення) з побудови соціально-справедливої держави.

3. Здійснити кроки з відновлення суспільної довіри:

запропонувавши суспільству цілісне бачення майбутнього країни та кроки з його досягнення.

Тактична:

1. Учасники заходу, скоординованими і узгодженими діями повинні:

а) представити суспільству чітке розуміння поточної ситуації і запропонувати бачення плану позитивних змін (чекаємо на письмові пропозиції);

б) запропонувати інший (позитивний і конструктивний) порядок

денний для: суспільства; експертного середовища; представників ЗМІ та представників нинішньої влади;

2. Продемонструвати владі, що:

а) суспільство є єдиним джерелом влади, а відтак має право вимагати від неї звіту за всі післямайданні діяння;

б) суспільство вимагає широкої публічної дискусії, щодо зміни системи

соціально-економічних та суспільно-політичних відносин у суспільстві під контролем представників громадських організацій;

в) представники громадянського суспільства є реальною і потужною силою, які здатні об’єднатись навколо програми дій (Україноцентричного порядку денного).

3. Обрання представницького органу (оргкомітету) з реалізації директив Віче Народу України та комунікацій з суспільством.

Принципи взаємодії між учасниками заходу:

Кожен із потенційних учасників (з підготовки і організації) робить конкретну справу на своєму місці, інші організації можуть за потреби тільки допомогти і доєднатись. Принциповим є відсутність вертикальної структури та від побудови спільної організації. Ми відстоюємо принцип рівноправності й пропонуємо взаємодію виключно на горизонтальних зв’язках.

Дане бачення трагічних подій 20 лютого 2014, з трьох річної відстані; пропозиції до підготовки та координації заходів (19 лютого 2017 року) з відзначення третьої річниці Революції Гідності та вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні; мета проведення та принципи проведення і взаємодії між потенційними учасниками заходу публікуються виключно з метою їх обговорення та вироблення спільних дій.

Національна Асамблея Громадського Сектору України