Веніамін Тимошенко: страйк на Вільногірському гірничо-металургійного комбінаті перенесено

Керівництво Вільногірського гірничо-металургійного комбінату подало позов до Вільногірського міського суду Дніпропетровської області на страйковий комітет.

Веніамін Тимошенко: страйк на Вільногірському гірничо-металургійного комбінаті перенесено

Страйк працівників Вільногірського гірничо-металургійного комбінату перенесено. Про це I-UA.tv повідомив голова Об`єднання незалежних профспілок авіапрацівників Веніамін Тимошенко.

Нагадаємо, працівники підприємства планували провести страйк 20 грудня. Люди незадоволені низькими заробітними платами і хочуть стати власниками частини акцій комбінату. Однак роботодавці їх вимоги ігнорують і на поступки йти не збираються.

За словами Веніаміна Тимошенка, керівництво Вільногірського гірничо-металургійного комбінату подало позов до Вільногірського міського суду Дніпропетровської області на страйковий комітет. Вони хочуть, аби феміда визнала рішення про страйк незаконним. Після кількох невдалих спроб, суд таки прийняв у роботодавця позов. 19 грудня відбулося перше засідання по справі, наступне заплановане на 21 грудня.

«Ми не будемо починати страйк до рішення феміди. У 2014 році Європейський Суд з прав людини задовольнив мою скаргу, яка стосувалася питань, пов’язаних зі страйком. Вона називається «Веніамін Тимошенко та інші проти України». Думаю, це рішення ЄСПЛ підсилить у суді наші позиції. Тому, страйк переноситься до рішення суду, нас це влаштовує, — пояснив Веніамін Тимошенко.

За той час, поки Вільногірський міський суд розглядатиме справу, організатори страйку зможуть зібрати більше учасників.

«У процесі підготовки ми зрозуміли, що треба мобілізувати усе підприємство. Для ефективності страйку потрібно, щоб вийшло якомога більше співробітників. Сто, чи навіть двісті осіб не можуть вирішити питання комбінату, на якому працюють 4.000. За час, поки суд розглядатиме справу, ми проведемо роз’яснювальну роботу і мобілізуємо людей. Думаю, це буде запорукою нашої перемоги», — розповів голова Об`єднання незалежних профспілок авіапрацівників.