Віктор Шишкін: на Донбасі терористів не було

Замість них — окупаційні війська і їх колаборанти.

Віктор Шишкін: на Донбасі терористів не було

Продовжуючи тему роботи українських спецслужб та боротьби з тероризмом, i-ua.tv поспілкувався з Суддею Конституційного Суду України у відставці Віктором Шишкіним. Він розповів куди ділися терористи і чи варто нашій розвідці використовувати методи ізраїльського Моссаду.

— Як Ви вважаєте, спецоперації організовані Службою безпеки України і далі будуть перетворюватися на фарс?

— У цій операції (інсценування вбивства Аркадія Бабченка — ред.) більше піару, ніж реального результату.

— Вже близько місяця, як в Україні Антитерористичну операцію замінили на Операцію Об’єднаних сил. Куди поділися терористи? Ми їх подолали?

— Не знаю. Так, терористів і не було. Замість них — окупаційні війська і їх колаборанти.

— Ви хочете сказати, що влада вчинила підміну понять?

— Так.

— Під час боротьби з терористами Україні обов’язково діяти виключно в межах правового поля? Чи ми маємо право діяти іншими, можливо, і не гуманними методами?

— Так для цього є Закон «Про боротьбу з тероризмом». Якщо на нас напав агресор, то діють Закони «Про правовий режим воєнного стану» і «Про оборону України». Як кожному овочеві свій час, так і кожному явищу — свій правовий формат.

— А як чинити з терористами, які на замовлення з Кремля виконують свою брудну роботу в містах України, що не перебувають під окупацією?

— Розумієте, існують терористи, які ставлять перед собою певну задачу, а є агентура держави -окупанта. Хоч у останніх і терористичні методи роботи, але вони не терористи. Я б таких людей називав агентами держави-агресорки.

— Що ми маємо робити з такими людьми?

— За законами воєнного часу розстрілювати.

— Можливо тоді нам варто використовувати методи ізраїльського Моссада?

— Звичайно.

— Отже якщо людей, які знищували українців не можливо доставити в Україну з метою подальшого суду, то їх доречно вбивати?

— Це не доречно, це просто необхідно. Якщо не вдається їх затримати, то можна діяти і таким чином. А якщо вдається, їх треба використати для проведення контррозвідувальної операції.