У Дніпрі молилися за загиблих десантників під Шахтарськом

Пам’ять Герої вшанували хвилиною мовчання. Священики відслужили панахиду, назвавши кожного хлопця по імені. Після завершення заходу, рідні полеглих і побратими поклали квіти до стендів з фотографіями загиблих бійців.

У Дніпрі молилися за загиблих десантників під Шахтарськом

У Дніпрі, 31 липня вшанували пам’ять загиблих десантників 25-ї бригади під Шахтарськом. На Алеї пам’яті біля облдержадміністрації зібралося кілька десятків дніпровців: рідні загиблих, побратими, волонтери, активісти та небайдужі громадяни. Люди тримали портрети Героїв та квіти.

— Вони загинули за Україну. Ми просто не маємо права викреслити і забути цих хлопців. Поки жива пам’ять — живі наші діти, — сказала Тетяна Сердюкова — матір загиблого десантника Євгена.

— На жаль, у нас уже дуже багато загиблих хлопців, є навіть і дівчата, — говорить волонтерка Ніна Єлоєва. — Вони віддали свої життя за Україну. Завдяки їх подвигу ми можемо вільно і спокійно гуляти при гарній погоді та радіти життю. Над нашими головами не літають військові літаки і не падають бомби. У нашому місті не стріляють, дорослі працюють, а дітки гуляють в парку. І це — дякуючи сміливості, відповідальності, патріотизму і відданості тих хлопців, які загинули і зараз стоять на передовій. Щоб піти під кулі, треба мати дуже велику сміливість. Ці хлопці віддали свої життя і продовжують їх віддавати за нас. Я кланяюсь їх мамам у ноги і розумію, що у серцях цих жінок на віки оселився біль.

Пам’ять Герої вшанували хвилиною мовчання. Священики відслужили панахиду, назвавши кожного хлопця по імені. Після завершення заходу, рідні полеглих і побратими поклали квіти до стендів з фотографіями загиблих бійців.

Нагадаємо, у бою під Шахтарськом в липні 2014 року загинули 24 бійця 25-ї окремої повітрянодесантної бригади. Наразі місто залишається окупованим.

Ірина Сатарова