Засідання Міжвідомчої експертної робочої групи

30 жовтня в Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання Міжвідомчої експертної робочої групи з питань протидії розповсюдженню зброї масового знищення, тероризму та захисту критичної інфраструктури (МЕРГ) за темою «Безпека масових заходів та забезпечення захисту та стійкості критичної інфраструктури».

Засідання Міжвідомчої експертної робочої групи

Учасники заходу обмінялися думками стосовно актуальних проблем забезпечення безпеки масових заходів, підходів стійкості до терористичних загроз, захисту критичної інфраструктури та виконання органами влади повноважень з цих питань

Особливо цікавими були виступи щодо зарубіжного досвіду, зокрема досвіду держави Ізраїль.

Також, представниками громадськості були підняті питання стосовно гальмування впровадження новітніх технологій в систему оповіщення ДСНС, відсутності центру аналізу системи відео спостереження м. Києва (яка за кількістю камер більш нагадує систему відмивання коштів за їх встановлення, а не систему аналізу, що зможе аналізувати ситуацію, та допомагати уникненню катаклізмів).

Крім того, було запропоновано на черговому засідання розглянути питання кіберзахисту критичної інфраструктури, механізмів боротьби з кібертероризмом та кіберзлочинністю.

Наголошено на зволіканні влади стосовно законодавчого забезпечення захисту України, яка стала полігоном в кіберпросторі, необхідності прийнятті усіх можливих заходів щодо прийняття критерії, за якими буде визначатися критична інфраструктура, небажанні чиновників та правоохоронців усіх рівнів боротися з фактами знищення інфраструктури телекомунікацій.

Засідання Міжвідомчої експертної робочої групи
Засідання Міжвідомчої експертної робочої групи