«Мамі»: Американський співак і актор зняв кліп на україномовну пісню

Американський співак і актор з білоруським корінням Алекс Громаковский (Alex Hramakouski) заспівав українською мовою. 9 листопада, у День української мови та писемності артист випустив кліп на першу студійну пісню «Мамі».

«Мамі»: Американський співак і актор зняв кліп на україномовну пісню

Американський співак і актор з білоруським корінням Алекс Громаковский (Alex Hramakouski) заспівав українською мовою. 9 листопада, у День української мови та писемності артист випустив кліп на першу студійну пісню «Мамі».

«Ця пісня присвячена усім матерям. У ній йдеться про те, як син (на прикладі своєї матері) намагається тонко відчути весь їхній внутрішній світ і природу; зануритися в глибину їхніх думок, почуттів, переживань і бажань…

І, звісно, про те, що ми повинні частіше говорити своїм матерям добрі і теплі слова", — коментує дебютну пісню Громаковский.

Відео на пісню «Мамі»:

Відеоряд на пісню було відзняте ще у 2015 році режисерами-початківцями Андрієм Лагутіним та Катериною Лаковою — в рамках проведення фестивалю молодих кінематографістів «Кіно-Драйв».

Над кліпом працювали:

Андрій Лагутін — режисер, оператор;

Катерина Лакова — другий режисер, фотограф;

Оліція Омельчук — акторка театру і кіно, яка у кліпі виконала роль мами;

Олексій Ольшевський — музичний продюсер.

Додамо, що вивчити українську Алекса спонукали любов до нашої країни і дружина-українка. Вона й допомагала освоювати артисту мову. Зі своїми україномовними піснями артист уже встиг виступити на багатьох фестивалях у США. А нещодавно його голос мали нагоду почути відвідувачі концерту гурту СКАЙ. Під час виступу українських рокерів відбувся імпровізований перформанс за участі Алекса і Олега Собчука.

«Все сталося спонтанно. Але так було навіть цікавіше! Для мене, як для білоруса, який співає українською, було вдвічі приємніше, адже публіка прийняла мене тепло і я абсолютно не відчував себе чужим. Все було дуже здорово. Українці — найгостинніший народ!» — говорить про свій перший український виступ Громаковский.

Зараз співак працює над україномовним альбомом.

Алекс Громаковский (Alex Hramakouski) народився у Білорусі. Професійно займався бодібілдингом. Згодом почав зніматися у фільмах (в т. ч. комедії «8 перших побачень»). Зараз разом із дружиною-українкою живе у Чикаго. Саме у Сполучених Штатах почалася його кар’єра співака.

Алекс Громаковский