У Дніпрі вшанували пам’ять загиблих десантників у ІЛ-76

Мешканці міста біля стел з іменами загиблих Героїв клали квіти і ставили лампадки.

У Дніпрі вшанували пам’ять загиблих десантників у ІЛ-76

14 червня на Алеї пам’яті загиблих Героїв біля Дніпропетровської ОДА було багато людей і квітів. Ветерани АТО, волонтери, родичі загиблих бійців, громадські активісти і просто небайдужі мешканці міста прийшли вшанувати пам’ять полеглих десантників і членів екіпажу ІЛ-76.

Літак збили із ПЗРК «Ігла» російські диверсанти з ПВК «Вагнер» рівно 5 років назад. ІЛ-76 мав зайти на посадку у луганський аеропорт. На борту знаходилося 40 десантників 25-ї окремої повітрянодесантної бригади та 9 членів екіпажу. Вижити не вдалося нікому.

Без цих хлопців України, як держави не було б. Якби не вони, ми б мали якусь Криворожсько-Дніпровську республіку. Зараз, молодіжна команда України вийшла у фінал чемпіонату світу з футболу. Якби не подвиг хлопців, які віддали своє життя за нашу державу, ми б грали у фіналі якої-небудь «ДНР», або «ЛНР». У нас би б не було ні безвізу, ні інших благ, — переконаний батько загиблого на ІЛ-76 десантника Павла Ніконова, голова громадської організації «Родинне коло загиблих Героїв» Сергій Ніконов.

Вечір пам’яті відкрили державним гімном України. Священики провели панахиду за загиблими у ІЛ-76 десантниками і членами екіпажу. Пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання. Дніпровці біля стел з іменами загиблих Героїв клали квіти і ставили лампадки.

Текст — Ірина Сатарова

Фото — Марта Туманова